"Jā, tas ir ļoti "gudri"." F-1 vadība jau atkal izpelnās kritiku no Maksa Verstapena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

Šā brīža Pirmās formulas (F-1) čempionāta līderis Makss Verstapens sarunā ar medijiem pirms gaidāmā Ķīnas "Grand Prix" nevairījās kritizēt F-1 kalendāra veidotājus.

Ķīnā sacīkstes atgriezīsies pēc četru gadu pauzes. Tas nozīmē, ka virkne pilotu šajā trasē F-1 formulās nav braukuši.

F-1 organizatori pirms sezonas lēma, ka Ķīnā norisināsies viena no šīs sezonas sešām sprinta sacīkstēm.

Kā zināms, tā sauktajās sprinta nedēļas nogalēs komandām trīs treniņu sesiju vietā tiek atvēlēts tikai viens treniņbrauciens. Verstapens uzskata, ka šosezon Ķīnā nevajadzēja sprinta formāta posmu.

"Jā, tas ir ļoti "gudri"," ar sarkasmu par sprinta formātu Ķīnā izteicās Verstapens. "Teiksim tā, manuprāt, tas nav labākais risinājums. Kad tik ilgu laiku neesi bijis konkrētā trasē, tad nekad nevar zināt, ko sagaidīt."

Verstapens šosezon jau atkal konkurentiem priekšā ir vairākus soļus. Atskaitot tehniskas problēmas, pirms katrām sacīkstēm diezgan droši var prognozēt, ka tieši viņš izcīnīs uzvaru. Pats uzskata, ka F-1 kalendāra plānotāji, Ķīnā organizējot posmu sprinta formātā, mēģina sacīkstēm piešķirt intrigu.

"Bet, ja runājam par braukšanu un pilotu sniegumu, es uzskatu, ka šis nebija pats prātīgākais risinājums," sacīja čempionāta līderis.

Verstapens jau vairākkārt ir atļāvies kritizēt F-1 vadību. Viņš ir sacījis, ka nopietni apsvērs karjeras beigšanu, ja sacīkšu skaits vienas sezonas ietvaros pārsniegs 25. Tāpat nīderlandietis iepriekšējās sezonās kritizēja arī pašu sprinta formātu, kas gan šogad ir nedaudz pamainīts.

Ķīnas GP nedēļas nogales grafiks.

Piektdiena:

Brīvais treniņš plkst. 6.30 pēc Latvijas laika.

Sprinta kvalifikācija plkst. 10.30.

Sestdiena:

Sprints plkst. 6.

"Grand Prix" kvalifikācija plkst. 10.

Svētdiena:

"Grand Prix" plkst. 10.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu