VIDEO Leģendārais Jāgrs uzstādījis, iespējams, neatkārtojamu rekordu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs.
Jaromīrs Jāgrs. Foto: https://www.instagram.com/rytirikladno/

Spēlējošā hokeja leģenda Jaromŗs Jāgrs uzstādījis rekordu, kuru, iespējams, neviens nepārspēs.

52 gadus vecais Jāgrs laboja rekordu, kuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģenda Gordijs Hovs uzskatīja par nepārspējamu. Proti, Jāgrs kļuvis par vecāko hokejistu, kurš guvis vārtus profesionālajā līgā. Hovs guva vārtus NHL 52 gadu un 11 dienu vecumā, bet Jāgrs Čehijas augstākajā līgā guva vārtus 52 gadu un 63 dienu vecumā.

Kladno "Rytīrži", kuru pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Eduards Tralmaks, ceturtdien otrajā spēlē par palikšanu Čehijas hokeja ekstralīgā ar rezultātu 7:2 (3:1, 4:1, 0:0) mājās pārspēja "Vsetīn" hokejistus un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Spēles otrajā minūtē 1:0 mājinieku labā panāca kluba īpašnieks Jāgrs, bet devītajā minūtē Tralmaks bija pēdējais no Kladno hokejistiem, kurš pieskārās ripai, tai no pretinieku spēlētāja nonākot vārtos. Latvietis piedalījās arī komandas ceturtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli.

Leģendārais čehu hokejists nu jau 36. sezonu pēc kārtas guvis vārtus profesionālajā līmenī. Jāgrs Kladno rindās debitēja 1988./1989. gada sezonā.

Divus gadus vēlāk, 1990. gada vasarā, Jāgrs jau pārcēlās uz NHL vienību Pitsburgas "Penguins" un uzreiz kļuva par Stenlija kausa ieguvēju 1991. un 1992. gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu