"Tie ir dubultie standarti." Zelenskis skarbi izsakās par Rietumu palīdzību Izraēlai Irānas uzbrukumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā brazīliešu žurnālistiem norādījis, ka visu Irānas raidīto dronu Izraēlai notriekšana vērtējama kā "dubultie standarti", vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

"Politika kopumā ir dubultstandarti. Jautājumā par Ukrainas aizsardzību nozīmīgu lomu spēlē politika, bet, kā mēs redzējām, jautājumā par Izraēlas aizsardzību nozīmīgāks ir pragmatisms. Mēs vienmēr esam iestājušies par to, ka mūsu partneriem un sabiedrotajiem jābūt pragmatiskiem – tādiem, kuri saprastu, ka Ukrainas aizsardzības nodrošināšanā jāizmanto visas iespējas nostiprināt debesu aizsardzību."

Zelenskis uzsvēra, ka Ukrainas partneriem jāizmanto ne tikai politiskie un finansiālie, bet arī aizsardzības instrumenti. 

"Kad mēs sabiedrotos jau kara pirmajās dienās aicinājām nosargāt Ukrainas debesis, mums viņi atbildēja, ka tā nevar rīkoties, jo "pretējā gadījumā mēs tiksim ievilkti karā ar Krievijas Federāciju – jūs [Ukraina] neesat NATO dalībvalsts, bet mēs esam NATO dalībvalstis. Saistības ar Izraēlu vēsturiski ir bijušas absolūti pragmatiskas, viņiem [sabiedrotajiem] bija jāiznīcina viss, kas lidoja uz izraēliešu galvām. Labi, ka viņi to iznīcināja un paldies Dievam, ka cilvēki tur ir dzīvi.

Tomēr tie ir dubultie standarti. Visi tajā brīdī aizmirsa, ka Izraēla nav NATO dalībvalsts. Es vēlreiz uzsveru, paldies Dievam, ka draudi tika likvidēti," teica Zelenskis.

Zelenskis uzsvēra, ka Irānas dronu notriekšanas laikā Rietumvalstu sabiedrotie "izrādīja visu savu spēku."

Tāpat Ukrainas prezidents uzsvēra, ka Krievijas raķetes vairākkārt ir ielidojušas Polijas gaisa telpā. "Gan Polijas, gan Rumānijas gaisa telpās. Atvainojiet, bet tur nebija reakciju. Atvainojos, bet tas atkal liecina par dubultajiem standartiem," teica Zelenskis.

Ukrainas prezidents vienlaikus uzsvēra, ka Rietumvalstis Ukrainai palīdz vairākos veidos, bet "ne visos". 

Jau vēstīts, ka Irāna 13. aprīļa naktī uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēlai un sabiedrotajiem izdevās pārtvert.

Irāna paziņoja, ka tā ir atbilde uz 1.aprīlī notikušo uzbrukumu Irānas vēstniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu