Lavrovs norādījis, ka Krievija plāno lielu uzbrukumu Harkivai (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Kremļa kontrolētajiem "žurnālistiem" devis mājienus, ka Krievijas armija plāno ieņemt Harkivas pilsētu Ukrainas ziemeļaustrumos, vēsta ASV izdevums "Business Insider". 

Lavrovs ir pirmais Krievijas politiķis, kurš skaļi pilsētu nosaucis par iespējamu Krievijas armijas mērķi Ukrainā.

Lavrovs intervijā norādījis, ka Ukrainas otrā lielākā pilsēta "spēlē lielu lomu" Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina plānā izveidot demilitirizētu "sanitāru zonu", kurā nosargāt Krievijas-Ukrainas pierobežas reģionus no Ukrainas veiktajiem triecieniem.

Krievija pēdējo nedēļu laikā pastiprinājusi uzbrukumus Harkivai, bombardējot pilsētu ar raķetēm, vadāmām bumbām un bezpilota lidaparātiem. Amatpersonas uzskata, ka tas ir mēģinājums atslēgt pilsētu no atbalsta piegādēm un piespiest varasiestādes evakuēt civiliedzīvotājus.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis 2024. gadā Ukrainas ziņu aģentūrai "Ukrinform" sacīja, ka ziņas par Krievijas plāniem uzbrukt Harkivai nedrīkst tikt ignorētas un Ukrainas karaspēks gatavojas iespējamam uzbrukumam. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu