Atkal palielinājušās kravas auto rindas uz Latvijas austrumu robežas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Pēdējā laikā atkal palielinājušās kravas automašīnu rindas uz Latvijas austrumu robežas, liecina aģentūras LETA apkopotā Valsts robežsardzes informācija.

Otrdienas rītā Grebņevas robežkontroles punktā izbraukšanu uz Krieviju gaidīja 670 kravas automašīnas. Līdzīgs automašīnu daudzums ar nelielām izmaiņām bija līdz pat aprīļa sākumam, kad rindās stāvēja 470-500 automašīnām. Vēlāk bija vairākas dienas, kad rindās stāvēja 700 spēkrati.

Terehovas robežkontroles punktā otrdienas pusdienlaikā rindā atradās 1880 kravas automašīnas, bet pirmdien izbraukšanu uz Krieviju gaidīja pat 1990 automašīnas.

Mēneša sākumā rindā atradās 1650 automašīnas un pēcāk gaidītāju skaits nedaudz palielinājies. Piemēram, 17. un 18.aprīlī rindās stāvēja pat 2040 automašīnas.

Pāternieku robežkontroles punktā otrdienas pusdienlaikā rindā izbraukšanu uz Baltkrieviju gaidīja 620 kravas auto. Mēneša sākumā rindā stāvēja 270-400 spēkrati un attiecīgi vēlāk šis skaitlis pieauga.

Mēneša sākumā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka galvenais iemesls, kura dēļ veidojas rindas uz robežas, ir tas, ka būtiski samazinājies robežšķērsošanas vietu skaits uz ārējās Eiropas Savienības (ES) robežas, caur kurieni var izbraukt uz Krieviju un Baltkrieviju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu