Kā izklausās spageti? Ar zinātnieka palīdzību izveido skaņu celiņu dažādu makaronu veidiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anastasiya Murina/Shutterstock

Vai esi kādreiz aizdomājies par to, kā izklausās makaroni? Populārais makaronu ražotājs "Barilla" uzrunāja Oksfordas pētnieku un komponistu un "Emmy" balvas ieguvēju, lai to noskaidrotu un radītu īpašu skaņu celiņu to ēšanai, vēsta "New York Post".

Oksfordas universitātes eksperimentālais psihologs Čārlzs Spenss izvērtēja katru makaronu formu, izmantojot konceptu, ko viņš ir studējis, un palīdzēja izveidot metodi, kas nosaukta par "sonisko garšvielu pievienošanu" (sonic seasoning). Tā ir zinātniska skaņas savienošana ar īpašām garšām un tekstūrām, lai uzlabotu veidu, kā cilvēki bauda ēdienu.

Šī metode ir daļa no jaunas zinātniskās izpētes lauka, kas parāda, ka tas, ko cilvēki dzird, pamatīgi maina garšu un to, cik ļoti mēs izbaudām ēdienu, skaidroja Penss.

"Esmu sajūsmā par iespēju paņemt sonisko garšas pievienošanas pasauli un izmantot to "Barilla Al Bronzo" skaņu celiņam, lai izveidotu pirmo skaņu celiņu ar spēju kutināt mūsu ausis tikpat stipri, kā tās kutina mūsu garšas kārpiņas," sacīja zinātnieks.

"Barilla" sadarbojās ar arī seriāla "The White Lotus" komponistu un trīsreizēju "Emmy" balvas ieguvēju Kristobalu Tapiu de Vīru, lai iedotu makaronu skaņām dzīvi.

De Vīrs izmantoja Spensa zinātniskos secinājumus, lai izveidotu "Al Bronzo" skaņu celiņu — sešus skaņdarbus, kas ir "ekskluzīva mūzikas partitūra, kas paredzēta jūsu makaronu ēšanas pieredzes pastiprināšanai".

""Al Bronzo" skaņu celiņš ir pirmā reize, kad man tiek lūgts radīt skaņu maņu iespaidiem, kas rodas ēdot, un tas ir bijis apburošs eksperiments," sacīja de Vīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu