Veikalos ar karoga simbolu vai rakstveidā būs jānorāda pārtikas produkta ražošanas valsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pārtikas preces. Ilustratīvs attēls.
Pārtikas preces. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima 25. aprīlī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas nosaka tirgotājiem - ar karoga simbolu vai rakstveidā - norādīt produkta ražotājvalsti pārtikas tirdzniecības vietā.

Savukārt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā būs jānorāda tikai rakstveidā. Deputāti to pamatoja ar vēlmi nepopularizēt agresorvalstis ar minēto valstu karogiem.

Ministru kabinets noteiks kritērijus valsts, kurā ražots produkts, identificēšanai, prasības norāžu noformēšanai un izvietošanai. Tāpat noteiks izņēmumus, kad norāžu izvietošana nav obligāta.

Pēc Zemkopības ministrijas sagatavotās definīcijas pārtikas ražošanas valsts ir valsts, kurā pārtika ir iegūta, vai valsts, kurā ar produktu ir īstenotas darbības, kas būtiski maina sākotnējo produktu.

Par informācijas par pārtikas produkta ražotājvalsts nenorādīšanu piemēros brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 250 eiro, bet juridiskajai personai - līdz 1000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu