Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Septiņi nāves grēki guļamistabā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock

Tiešsaistes seksuālās izglītības platforma "Beducated" izpētījusi, kādi ir septiņi nāves grēki, ko cilvēki pieļauj seksā.

“Beducated” balstījušies uz "Decoding Desire" aptauju, kurā piedalījās gandrīz 2000 respondentu un kurā tika atklāts, ka 60% vīriešu un sieviešu nav apmierināti ar savu seksuālo dzīvi.

Platformas līdzdibinātāja Mariaha Freija saka: "Ir viegli iestrēgt šķietamā strupceļā, taču, apzinoties savus "seksa grēkus" un kaut ko mainot, iespējams no jauna uzliesmot savās vēlmēs, atklāt jaunus gultas priekus un padziļināt attiecības."

Klusēšanas grēks

Saskaņā ar datiem, 95% aptaujas respondentu atzinuši, ka seksam traucē komunikācijas trūkums – vēlmju, vajadzību un robežu nenosaukšana vārdā.

Kvantitātes grēks

Daudzi cilvēki bieži vēlas, lai viņiem būtu vairāk seksa. Tomēr aptaujas dati atklāja, ka vairāk dzimumaktu ne vienmēr nozīmē laimīgāku seksuālo dzīvi. Vienam no pieciem pāriem parasti ir libido nesakritība. "Beducated" iesaka kvantitātes vietā rūpēties par kvalitāti.

Rutīnas grēks

Pētījumā atklājās, ka 50% dalībnieku vēlētos izmēģināt guļamistabā kaut ko jaunu, eksperimentējot un atklājot interesantus veidus, kā seksa dzīvi noturēt ugunīgu.

Grēks, dzenoties pēc obligāta orgasma

Pētījumi rāda, ka divas no trim sievietēm vismaz reizi dzīvē tēlojušas orgasmu, lai nesāpinātu partnera ego, jo seksa paildzināšana līdz brīdim, kad viena no pusēm sasniedz kulmināciju, var būt bezjēdzīga.

"Beducated" iesaka aizmirst par orgasmu un koncentrēties uz pašu baudu. Ja sekss kādā brīdī vairs nesagādā baudu, nav jākautrējas to pārtraukt vai paņemt pauzi.

Sevis aizmiršanas grēks

61% aptaujas dalībnieku atzina, ka stress tieši ietekmē viņu seksuālo dzīvi. Garīgā un fiziskā higiēna un pilnveidošanās, kā arī lielāka fiziskā aktivitāte un vingrinājumi var palielināt seksuālo apetīti, apmierinātību un pārliecinātību ar sevi.

Nevienlīdzības grēks

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, katrai ceturtajai sievietei ir zems libido vai tā vispār nav. Sievietes ar šādām libido problēmām sastopas gandrīz divreiz vairāk nekā vīrieši. Lielāka uzmanība un iejūtība no partnera puses, pienākumu sadale un vairāk laika kopīgiem intīmiem brīžiem var palīdzēt līdzsvarot nevienlīdzību.

Neizglītošanās grēks

Pētījumi atklājuši, ka, pāri ar labākām zināšanām seksuālās izglītības jautājumos ir par 67% vairāk apmierināti ar savu seksuālo dzīvi nekā pāri bez zināšanām. Tas liecina, ka seksuālās dzīves aspekti ne tikai praksē, bet arī teorijā jāuztver kā mūžizglītības process.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu