Cilvēktirdzniecībā apsūdzēts latvietis apgalvo, ka Īrijas cietumā netiek ārstēts (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: rawf8/Shutterstock

​Donegālas apgabala tiesā pirmdien turpinājās lietas izskatīšana pret diviem vīriešiem, kuri ir apsūdzēti cilvēktirdzniecībā, naudas atmazgāšanā un vēl virknē noziedzīgu nodarījumu, ziņo "Baltic Ireland".

Viens no apsūdzētajiem, 35 gadus vecais Latvijas valstspiederīgais Georgijs Poniza tiesā apgalvoja, ka atrašanās cietumā kaitē viņa veselībai.

Lietas izskatīšana pagājušajā nedēļā tika atlikta, jo abiem noziedzniekiem, kuri jau bija apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām cilvēku tirdzniecībā, tika izvirzītas jaunas apsūdzības.

Georgija Ponizas advokāte Katrīna Henrija tiesā sacīja, ka viņas klients vēlas uzzināt, kad būs gatavs pierādījumu kopums.

"Mans klients saistībā ar šo lietu ir bijis apcietinājumā kopš pagājušā gada oktobra. Notiek atlikšana, atlikšana, atlikšana.

Šķiet, ka šajā lietā nav nekāda progresa. Viņam ir veselības problēmas, un viņš netiek ārstēts. Viņam vairākas reizes tika teikts, ka pierādījumi būs gatavi, bet nekas nav noticis," viņa pauda.

Tiesnesis norādīja, ka, izvirzot jaunas apsūdzības, valstij ir tiesības uz 42 dienām pierādījumu kopuma sagatavošanai un ne tiesa, ne aizstāvji lietas labā neko nevar izdarīt.

Advokāte arī lūdza paplašināt juridisko palīdzību, lai ietvertu apsūdzību analīzi un viltotu dokumentu izmantošanas apstiprināšanu. Tiesa piekrita paplašināt juridisko palīdzību šim nolūkam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu