Ļebedevs ieņem 13. vietu sezonas pirmajā "Grand Prix" posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andžejs Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs Foto: FIMSpeedwayGP

Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Horvātijā ieņēma 13.vietu sezonas pirmajā pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" posmā.

Savā pirmajā braucienā Ļebedevs piekāpās poļiem pērnās sezonas čempionam Bartošam Zmarzlikam un Šimonam Vozņakam, bet finišēja pirms dāņa Leona Madsena.

Nākamajā braucienā Ļebedevs pēc sāncenšu kritiena izvairījās no sadursmes, bet pēc atkārtota starta pats krita un pie vēl vienas iespējas atsākt braucienu netika. Savos nākamajos braucienos daugavpilietis bija ceturtais un trešais, bet pēdējā braucienā izcīnīja uzvaru.

Braucienos iekrātie pieci punkti viņam deva 13.pozīciju, bet pusfināliem kvalificējās labāko astoņnieks.

Finālā pirmās divas vietas izcīnīja austrālieši Džeks Holders un Džeisons Doils, trešais bija zviedrs Frēdriks Lindgrēns, bet ceturtais finišēja Zmarzliks.

Ļebedevs meistarsacīkstēs startē ar īpašo ielūgumu. Viņš ir pirmais Latvijas spīdveja braucējs, kurš iekļauts 15 braucēju pamatsastāvā un varēs piedalīties visos posmos.

Šī gada kalendārā iekļauti 11 "Grand Prix" posmi. Rīga uzņems sezonas devīto posmu, kas Biķernieku trasē norisināsies 7.septembrī.

Ļebedevs kā "Grand Prix" 2023.gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16.vietu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu