ASV maza meitenīte baidījusies, ka viņas istabā ir briesmonis. Tās bija 60 000 bišu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bites. Ilustratīvs attēls
Bites. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kad trīs gadus vecā Seilore Klesa sāka stāstīt par briesmoni savā istabā, meitenītes vecāki nodomāja, ka tas vienkārši ir bērna aktīvās iztēles izdomājums. Taču pēc tam kāds biškopis viņas istabā atradis vairākus desmitus tūkstošus bišu, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Seilore sūdzējusies par "briesmoņiem sienā" ģimenes lauku īpašumā Šarlotā, Ziemeļkarolīnas štatā. Vecāki meitenes sūdzības neuztvēra nopietni – vēl nesen visa ģimene kopā bija noskatījusi studijas "Pixar" multiplikācijas filmu "Mošķīši" ("Monsters Inc.").

"Mēs pat iedevām viņai pudeli ūdens un teicām, ka tas ir briesmoņu aerosols, ko naktī izsmidzināt kādam no briesmoņiem," norādīja Seilores māte Mesisa. Nākkamo mēnešu gaitā Seilore uzstājusi, ka briesmonis tomēr eksistē. 

Pēc tam Mesisa ārā pie 100 gadus vecās mājas bēniņiem un skursteņa pamanījusi vairākus bišu spietus. Viņa ar vīru nodomājusi, ka Seilore dzirdējusi bišu dūkoņu.

Mesisa sazinājās ar kaitēkļu likvidēšanas uzņēmumu, kura darbinieki konstatēja, ka spārnotie kukaiņi ir medus bites, kas ir aizsargājama kukaiņu suga ASV. Abi pēc tam sazinājās ar biškopi, kurš pamanīja, ka kukaiņi pārvietojas uz bēniņu grīdas dēļiem jeb tieši virs meitas guļamistabas. 

Biškopis pēc tam ar termokameras palīdzību noskenēja trīsgadnieces istabu, no sienas vēlāk izņemot 55 000 līdz 65 000 bišu. 

Kukaiņi nodarījuši būtiskus bojājumus mājas elektrības vadiem, uzsver Mesisa. Kopējās bojājumu izmaksas mērāmas vairāk nekā 20 000 ASV dolāru vērtībā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu