Zelenskis atbrīvo Vitjuku no SBU galvenā kiberizlūkošanas virsnieka amata

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ServiceSsu/ "X"

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstīja dekrētu par Iļjas Vitjuka atbrīvošanu no Ukrainas Drošības dienesta Valsts interešu pretizlūkošanas aizsardzības departamenta informācijas drošības jomā vadītāja amata, vēsta valdības rīkojums Ukrainas prezidenta kancelejas tīmekļa vietnē.

"Atbrīvot Iļju Anatoļjeviču Vitjuku no Ukrainas Drošības dienesta Valsts interešu aizsardzības informācijas drošības jomā pretizlūkošanas departamenta vadītāja amata", teikts paziņojumā.

Aprīļa sākumā Slidstvo.Info pētnieciskie žurnālisti atrada 2023. gada decembrī no Vitjuka sievas iegādātu premium klases dzīvokli gandrīz 200 kvadrātmetru platībā. Šāda mājokļa tirgus vērtība ir vairāk nekā 20 miljoni grivnu.

Pēc žurnālistu izmeklēšanas SBU paziņoja, ka departamenta vadītājs Vasilijs Maljuks, pārbaudot apstākļus, atstādinājis Vitjuku no amata un nosūtījis viņu uz frontes līniju.

Korupcijas novēršanas valsts aģentūra ir sākusi dzīvesveida pārbaudi, "lai noskaidrotu I. A. Vitjuka dzīves līmeņa atbilstību viņam un viņa ģimenes locekļiem piederošajiem īpašumiem un viņu gūtajiem ienākumiem".

Kā vēstīts, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šī gada martā atlaidis arī  ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus. 

Šefirs ieņēma prezidenta pirmā palīga amatu kopš 2019.gada.

Zelenskis atlaidis arī trīs savus padomniekus un divus prezidenta pārstāvjus.

Pēdējo mēnešu laikā Zelenskis ir veicis vairākus pārkārtojumus valdībā un Ukrainas Bruņoto spēku vadībā.

Otrdien prezidents atbrīvoja Oleksiju Daņilovu no Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra amata un šajā amatā iecēla Oleksandru Litvinenko. Savukārt februārī Zelenskis atbrīvoja ģenerāli Valēriju Zalužniju no Bruņoto spēku virspavēlnieka amata, kurā iecēla Oleksandru Sirski. Savukārt Sirksa vietā par Ukrainas Bruņoto spēku sauszemes spēku komandieri tika iecelts ģenerālleitnants Oleksandrs Pavļuks.

Zalužnijs tika iecelts par Ukrainas vēstnieku Lielbritānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu