VIDEO "Silovs! Silovs!" Vankūveras "Canucks" komanda un atbalstītāji sajūsmā par Šilova vēsturisko sniegumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/SCANPIX

3. maija vakarā Nacionālajās hokeja līgās (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs sevi ierakstīja ne tikai komandas vēstures grāmatā, ber arī atbalstītāju sirdīs. "Aizmūrējot" vankūveriešu vārtus, viņš  sērijas sestajā spēlē pret Nešvilas "Predators" nodrošināja "Canucks" iekļūšanu Stenlija kausa nākamajā kārtā.

Šī bija trešā reize, kad Artūrs stājās "Canucks" vārtos izslēgšanas turnīrā un nodrošināja komandai pirmās sērijas noslēdzošo uzvaru pār Nešvilas "Predators" (1:0).

Viņš atvairīja visus 28 pretinieku izpildītos metienus, tādējādi tiekot pie pirmās "sausās" spēles savā NHL karjerā. Šilovs arī tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

23 gadus vecais latvietis kļuvis par jaunāko vārtsargu komandas vēsturē, kuram izdevies nodrošināt "sauso" uzvaru izslēgšanas turnīra spēlēs.

Šilovs arī ierakstījis sevi vēstures grāmatās kā pirmo jauno vārtsargu "Canucks" vēsturē, kurš nodrošinājis uzvaru izslēgšanas spēļu sērijā, un kā 14. šī panākuma ieguvēju visā NHL vēsturē.

Pēc spēles "Canucks" atbalstītāji pieskandināja arēnas apkārtni, sajūsminoties par latviešu vārtsarga sniegumu!

Pēcspēles intervijās un preses konferencē Artūrs atklāja, ka jūt lielu atbalstu arī no savas komandas un ir ļoti pateicīgs par uzticību viņa spējām. 

Atbildot uz jautājumu, kā Pasaules hokeja čempionāts sagatavojis vārtsargu Stenlija kausa izslēgšanas spēlēm, Šilovs norādīja, ka līdzīgs ir ne tikai spiediens, bet arī lielais fanu atbalsts.

Arī ģērbtuvē neizpalika gaviles par Šilova sniegumu! 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu