Policija izjauc palestīniešu atbalsta demonstrāciju Amsterdamas Universitātē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Policija Amsterdamas Universitātē otrdienas rītā likvidēja palestīniešu atbalstītāju nometni un aizturēja 125 protestētājus.

Nīderlandes galvaspilsētas policija sociālās saziņas platformā "X" paziņoja, ka protestu nometnes izklīdināšana "bija nepieciešama, lai atjaunotu kārtību", jo protesti kļuva vardarbīgi. Pagaidām nav ziņu par cietušajiem.

Nacionālās raidsabiedrības NOS pārraidītie video no notikuma bija redzams, kā policija ar ekskavatoru nojauc barikādes un policisti ar stekiem un vairogiem izklīdina demonstrantus un nojauc teltis.

Protestētāji, iedvesmojoties no ASV universitāšu pilsētiņās notiekošajiem protestiem palestīniešu atbalstam, arī Amsterdamas Universitātes teritorijā izveidoja barikādes no koka paletēm un velosipēdiem, vēsta NOS.

Vairāki demonstranti pirmdien ieņēma nelielu salu universitātes teritorijā, aicinot Amsterdamas universitāti pārtraukt akadēmiskos sakarus ar Izraēlu.

Pēdējās dienās demonstrācijas notikušas arī Francijas un Lielbritānijas augstskolās.

Otrdienas rītā fotogrāfijās no Amsterdamas studentu pilsētiņas bija redzamas teltis, plakāti un pārtika, kā arī no ielas paņemta bruģa kaudzes.

Pirms policijas iebrukuma pirmdienas vakarā izcēlās kautiņi starp divām konkurējošām aktīvistu grupām.

Policija paziņojumā norādīja, ka tā izkliedēja improvizēto nometni pēc tam, kad protestētāji atteicās no atkārtotiem rīkojumiem to pamest.

"Protesti šādā formā radīja ļoti nedrošu situāciju, daļēji arī barikāžu dēļ, kas neļāva neatliekamās palīdzības dienestiem iekļūt notikuma vietā. Katastrofas gadījumā paši aktīvisti, iespējams, varēja netikt ārā," norādīja policija.

Policija paziņoja, ka otrdienas rītā situācija studentu pilsētiņa bija mierīga, bet policisti joprojām atradās šajā teritorijā.

Amsterdamas Universitāte situāciju nav komentējusi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu