FOTO Kara noziedznieks Putins inaugurēts uz piekto termiņu prezidenta krēslā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Otrdien, 7. maijā, Maskavā aizvadīta Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina piektā inaugurācija prezidenta amatā kopš 2000. gada, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Ceremonijā, kas sākās plkst. 12 pēc Latvijas laika, Putins deva zvērestu un oficiāli stājās prezidenta amatā. Zvērestā diktators solīja "aizsargāt cilvēktiesības, brīvības un pilsoniskās tiesības".

Ceremonijā piedalījās Krievijas premjerministrs Mihails Mišusetins, aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs un citu Krievijas apgabalu vadītāji.

Vairāku Krievijai "nedraudzīgo" valstu, tostarp ASV, Lielbritānijas un vairuma Eiropas Savienības dalībvalstu līderi atteicās apmeklēt ceremoniju. Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Maskava uz viņu lēmumiem nekādi nereaģēšot. 

Kā ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, ceremonijā bija paredzēta sešu Eiropas Savienības dalībvalstu – Francijas, Ungārijas, Slovākijas, Grieķijas, Maltas, un Kipras – pārstāvība.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu