Salūzuša jaunā elektrovilciena dēļ ilgi kavējušies vairāki reisi Skultes virzienā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pienāk jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pienāk jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens Foto: Edijs Pālens/LETA

7. maija rītā līnijā Rīga-Skulte jaunajam "Škoda Vagonka" elektrovilcienam tika konstatētas tehniskas problēmas, kas būtiski ietekmēja pārējo vilcienu kustību. Vairāki reisi atsevišķos posmos arī tika atcelti, ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. 

Uzņēmums "Pasažieru vilciens" Latvijas Radio norādīja, ka konkrētajam elektrovilcienam ceļā no Skultes uz Rīgu pieturā Zvejniekciems nostrādāja drošības sistēma, kas nobloķēja visu sastāvu. Tāpēc tālāk vilciens nevarēja braukt. 

Uzņēmums norāda: tā kā šajā posmā ir tikai viensliežu ceļš, pārējie sastāvi salūzušo vilcienu apbraukt nevar. Tāpēc tika ietekmēti vairāki citi reisi. 

Tika atcelti četri vilcieni starp Saulkrastiem un Skulti un viens starp Zvejniekciemu un Rīgu. Kopumā vilcieni kavēja līdz pat pusstundai un vairāk.

Uzņēmums norāda, ka salūzušais vilciens nogādāts depo. 

"Ja mēs runājam par konkrēto situāciju, iemesli var būt dažādi. Tikpat labi tā var būt problēma iestatījumos, kas attiecīgajā sistēmā ir veikti. Līdz ar to atrisinot jautājumu, iespējams, ar iestatījumiem, varbūt nemaz nekādas problēmas nav. Vienkārši sistēmā šis tas jāpamaina un varbūt turpmāk šī drošības kontūra nenostrādās. Līdz ar to es neteiktu, ka varbūt ir kaut kādi vilcienu defekti, drīzāk runa ir par elektroniku un par kaut kādiem datiem, kas ir ievadīti šajā sistēmā. Reizēm mašīnistam tomēr izdodas apiet šo sistēmu un ar vilcienu iespējams turpināt satiksmi. Šodien kaut kādu iemeslu dēļ manevrs neizdevās," skaidroja "Pasažieru vilciena" pārstāvis Edgars Butāns.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu