"Dāvana 9. maijam." Uz Narvas pils sienas atkal parādīsies plakāts "Putins – kara noziedznieks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilja Smirnov / Postimees

9. maijā par godu Eiropas dienai uz Narvas pils sienām tiks izkārti Igaunijas, Eiropas Savienības un Ukrainas karogi. Turklāt tur parādīsies arī plakāti ar uzrakstiem "Eiropa sākas ar mums" un "Putins ir kara noziedznieks", kas atgādinās austrumu kaimiņvalstij, ko Eiropa domā par Krievijas teroristiskā režīma postošo karu Ukrainā, vēsta medijs "Postimees".

"Mūsu vēstījums ir vienkāršs: Narvā ir robeža starp brīvu Eiropu un teroristisko Krieviju, kur vienā pusē mēs redzam tiesiskumu, demokrātiju un vārda brīvību, bet otrā - cenzūru, cilvēcības iznīcināšanu un vardarbību. Lai dzīvo Ukraina! Lai dzīvo Igaunija! Lai dzīvo brīva Eiropa!" - teica kultūras ministre Heidi Purga.

Foto: 2023. gadā pie Narvas pils piestiprināts plakāts "Putins ir kara noziedznieks"

2023. gadā Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments informēja, ka uz tilta pāri Narvas upei 9. maijā tikās Igaunijas un Krievijas robežsargi.

Tikšanās notikusi pēc Krievijas robežsargu iniciatīvas, un tās laikā Krievijas pārstāvji pieprasījuši, lai plakāts no Narvas muzeja sienas tiktu noņemts.

Savukārt Igaunijas robežsargi atbildējuši, ka "tāds plakāts mūsu valstī nav aizliegts, mēs strādājam atbilstoši Igaunijas likumiem un Krievijas amatpersonām nav tiesību pieprasīt novākt plakātu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu