Latvijas šefpavārs Īrijā greizsirdības dēļ dzērumā sadūris cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ZoranOrcik/Shutterstock

Limerikas apgabala krimināltiesas priekšā stājies šefpavārs no Latvijas, kurš dzērumā greizsirdības izraisītas dusmu lēkmes laikā vairākas reizes sadūra kādu vīrieti ar lielu virtuves nazi, ziņo "Baltic Ireland".

Latvijas pilsonis, kurš vairākus gadus dzīvoja un strādāja Limerikā, tiesā atzina savu vainu uzbrukumā un kaitējuma nodarīšanā upurim 2021. gada Jaungada dienā.

37 gadus vecais latvietis todien pamodās savā dzīvoklī un nevarēja atrast savu sievu. Izklāstot faktus tiesas sēdē, apsūdzības advokāts sacīja, ka apsūdzētais "salika kopā divi un divi un ieguva pieci".

Tiesa uzklausīja, ka vainīgais dzīvoklī sastapa paziņu vīrieti, kurš bija paveicis dažus remontdarbus un palicis iedzert. Viņš sāka ar vīrieti strīdēties, tad devās prom, atgriezās ar lielu virtuves nazi un nodarīja cietušajam miesas bojājumus.

Cietušais 45 gadus vecais Irānas pilsonis, kurš kopā ar citiem dzīvoklī bija dzēris daudz viskija, sacīja, ka notikušo neatceras. Viņš atcerējās tikai to, ka bija izgājis uz dzīvokļa balkona pēc cigaretes un pēc tam viņu asiņojošu pamodinājuši draugi.

Notikuma vietā ieradās mediķi un Garda, un cietušais tika nogādāts Limerikas universitātes slimnīcā, kur viņam tika konstatētas četras durtas brūces augšstilba augšdaļā un krūškurvja labajā pusē.

Aculiecinieki, kas incidenta laikā atradās dzīvoklī, atteicās sadarboties ar Gardu, tomēr ar CCTV kameru ierakstu palīdzību un neatliekamās palīdzības dienesta locekļu liecībām tika konstatēts, ka uz latvieša rokām un drēbēm ir asinis.

Sākotnēji apsūdzētais likumsargiem apgalvoja, ka cietušais ir sadūris sevi pats, taču vēlāk atzina savu vainu.

Probācijas ziņojumā par latvieti kurš iepriekš bija sodīts 14 par nelieliem sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, norādīts, ka "personiskā greizsirdība", iespējams, bija motivācijas faktors upura saduršanai.

Aizstāvis sacīja, ka viņa klients bija izdzēris pudeli viskija un arī sidru, ka viņa greizsirdība bija pilnīgi kļūdaina un ka saduršanai "nekad nevajadzēja notikt".

Tiesa piesprieda latvietim trīs gadu cietumsodu, pēdējos 18 mēnešus piemērojot nosacīti, ņemot vērā, ka probācijas ziņojums par viņu ir pozitīvs, ka viņš ir strādājis par pavāru vairākos Limerikas restorānos un turpina strādāt, kā arī, gaidot sodu, bija ievērojis stingros drošības naudas nosacījumus.

Latvietis tiesā apsolīja, ka uzvedīsies labi un neizdarīs nekādus turpmākus noziedzīgus nodarījumus nosacītā soda laikā, pretējā gadījumā viņam būs jāiet cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu