VIDEO "Ir bijis traki." Reperis rolands če atklāti par dēla audzināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @rolandsxce/"Instagram"

Reperis, dziesmu autors un mūzikas producents rolands če raidījumā "Kad viņas satiekas" atklāti pastāstījis par pieredzi, audzinot dēlu, kam ir īpašas vajadzības. Reperis atzīst, ka ir bijuši smagi brīži, taču tā nav bijis vienmēr. 

Zēnam ir diagnosticēti autiskā spektra traucējumi.

"Šobrīd liekas, ka viss ir normāli, ja strādā, neatlaidies un tamlīdzīgi, bet ir bijuši pat ne uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi gadījumi, kad ir šķitis, ka viss ir nolemts," teica reperis. 

Mūziķis atklāja, ka pirmās autisma pazīmes dēlā pamanītas, kad zēnam bijuši aptuveni divi gadi. Zēns neveidoja acu kontaktu, kā arī visai daudz nerunāja. "Man par to nebija nekādas saprašanas. Es baigi nemācēju audzināt bērnus," teica rolands če

Reperis stāsta, ka diagnozes noteikšana aizņēma aptuveni gadu. "Dodot slēdzienu, psihiatrs teica – verbāls viņš būs, vienkārši jāstrādā," stāsta rolands če. 

"Domāju, tagad padzīvos, piecos gados sāks runāt. Kad atlobi jaunu informācijas bloku un atver jaunu pieredzes lādi, nāk jauns saviļņojums," atzīst reperis. 

"Ir bijuši gadījumi, kad esmu asarās mircis. Ir bijis traki. Bet ir arī bijis labi, bijis progress. Kad ir progress, tad ir forši. Nav grūti, nav viegli. Ja gribi, lai kaut kas mainās, vienkārši jādara," uzsver mūziķis.

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu