VIDEO Atklāta jauna informācija par traģisko autobusa avāriju Sanktpēterburgā (7)

Apollo.lv
Papildināts 18:49, 10. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas centrā, Moikas upē iebraucis autobuss, kurā atradās 15 pasažieri. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija ziņo, ka bojā gājuši trīs cilvēki, savukārt vēl četru stāvoklis ir smags, vēsta "Meduza". 

Incidents notika 10. maija pēcpusdienā uz tilta, kas atrodas iepretim Centrālajam Kuģniecības muzejam.

Medijiem izplatītajos videonovērošanas kameras kadros redzams, kā pa krastmalu braucošais autobuss sāk slīdēt no vienas puses uz otru, pēc tam strauji pagriežas tilta virzienā, saduras ar divām automašīnām un, izbraucot cauri žogam, iekrīt upē.

Pasažierus sāka glābt tuvumā esoša kuģīša pasažieri, garāmbraucošo automašīnu vadītāji un tuvumā esošie celtnieki. Iedzīvotāji iemeta glābšanas riņķus, vairāki cilvēki paši metās ūdenī, lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem.

Drīz vien notikuma vietā ieradās glābēji un policija – kopumā glābšanas operācijā iesaistīti 69 cilvēki.

Seši no 15 pasažieriem no autobusa izkļuva pašu spēkiem, savukārt deviņus no transportlīdzekļa izvilka Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki. Ministrija ziņo, ka vēl divi cietušie guvuši nopietnus ievainojumus. 

Autobusa šoferis tika aizturēts un aizvests uz slimnīcu. 44 gadus vecais vīrietis ir no Tadžikistānas, bet viņam ir Krievijas pilsonība. Viņa sieva apgalvojusi, ka viņš pēc nostrādātas 20 stundu maiņas spiests strādāt arī no rīta. 

Vienlaikus varasiestādes norāda, ka pirms darba uzsākšanas vīrietis izgājis visas nepieciešamās pārbaudes. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu un nedrošu satiksmes pakalpojumu sniegšanu. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu