VIDEO "Parādījām vienu lielu vidējo pirkstu viņiem." Dons plašāk par piedzīvoto Eirovīzijas dziesmu konkursā

Apollo.lv
Eirovīzijas finālists Dons sirsnīgi sagaidīts Rīgas lidostā
Eirovīzijas finālists Dons sirsnīgi sagaidīts Rīgas lidostā Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Mūziķis Dons, kurš 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16. vietā, veiksmīgi atgriezies mājās. Intervijā "900 sekundēs" viņš pastāstīja vairāk par konkursa aizkulisēm, bukmeikeru kļūdīgajām prognozēm un dzīvi pēc Eirovīzijas.

Dons uz lielās Eirovīzijas skatuves Malmē kāpa divas reizes – pusfinālā un finālā. Dons stāsta, ka patiesībā pilnā arēnā viņš uzstājās astoņas reizes.

Konkursa nedēļā un pirms tam Latvijas mediju virsrakstos un arī sociālo mediju vidē Dona vārds bija redzams bieži. Mūziķis gan šajā laikā centies pēc iespējas mazāk patērēt sociālos tīklus, jo vairāk fokusējies uz priekšnesumu. Tomēr par bukmeikeru prognozēm viņš zināja. Kāda bija sajūta, zinot, ka viņam prognozē pēdējo vietu? "Ne vienmēr viņiem ir taisnība, un tas jau ir pierādījies jau sen – kā sportā, tā Eirovīzijā. Nu ko!

Parādījām vienu lielu vidējo pirkstu viņiem," saka Dons.

Šis gads Eirovīzijā nāca ar vairākiem skandāliem, tai skaitā Nīderlandes diskvalifikācijas dēļ. Kāda bija atmosfēra aizkulisēs? Dons min, ka Latvijas delegācijas teicamā darba dēļ spriedzi nejuta. "Varbūt komanda mani to tās pasargāja. Bet arī visas drāmas un intrigas nelaidu sevī, jo tās visu laiku tur mutuļo. Es tomēr biju atbraucis dziedāt un negribēju ļaut, lai kaut kādas intrigas mani izsit no līdzsvara. Man ir jāiet un jānodzied – tas tomēr bija uzdevums," saka mūziķis.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīzijā uzvarēja Šveice, Horvātija Eirovīzijā ieņēma otro vietu ar 547 punktiem (210 no žūrijas, bet 337 no skatītājiem), bet trešajā vietā Ukraina ar 453 punktiem (146 no žūrijas, bet 307 no skatītājiem).

Latvija finālā ieņēma 16. vietu ar 64 punktiem (žūrija piešķīra 36 punktus, bet skatītāji 28 punktus),

bet mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija finālā ierindojās attiecīgi 14. un 20. vietā, saņemot 90 un 37 punktus.

Finālā par uzvaru sacentās 25 valstis – tai skaitā visas Baltijas valstis. 

Visas konkursa tiešraides no Malmes arēnas vadīja Holivudas aktrise Malina Akermane un Eirovīzijas veterāne, komiķe Petra Mede. Latvijā Eirovīzijas fināla tiešraidi komentēja Toms Grēviņš un Lauris Reiniks.

Foto: 68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Šogad par uzvarētājas titulu sacentās 25 valstis - Zviedrija, Ukraina, Vācija, Luksemburga, Izraēla, Lietuva, Spānija, Igaunija, Īrija, Latvja, Grieķija, Apvienotā Karaliste, Norvēģija, Itālija, Serbija, Somija, Portugāle, Armēnija, Kipra, Šveice, Slovēnija, Horvātija, Gruzija, Francija un Austrija.

Video: Dons komentē iekļūšanu Eirovīzijas finālā

Donam turpmākajos plānos gan nav atpūta. Viņš turpina darbu pie gaidāmā albuma, kā arī izziņojis stadiona koncertu, kas notiks 2024. gada 17. augustā.

Skaties video!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu