VIDEO CSDD teorijas jautājums mulsina topošos autovadītājus (10)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Topošais autovadītājs apmulsis, pildot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) teorijas testa jautājumus. Viņaprāt, tas sagatavots neprecīzi un atbilžu varianti var iegāzt topošos šoferus, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Pie "Bez tabu" vērsās kāds skatītājs, kurš apmulsis, pildot CSDD teorijas testa video jautājumus. Jautājumā iekļauta situācijas video ilustrācija: auto ziemā brauc pa ceļu, maršruts turpinās meža apkaimē. Testa jautājums: kāds ir lielākais satiksmes drošības risks attēlotajā situācijā?

Atbilžu varianti: mežā ceļa apstākļi var būtiski atšķirties no klajumā esošajiem; ziemā koki ir trausli un var gāzties uz brauktuves; no meža var izskriet apmaldījušies mājdzīvnieki; mežā var pūst spēcīgs virpuļojošs sānvējš.

Testā drīkst izvēlēties tikai vienu no piedāvātajiem variantiem. Topošais autovadītājs saka, ka ikviens no minētajiem variantiem var potenciāli apdraudēt ceļa drošību.

"Nezinu, vai man dot tiesības, bet šeit es redzu netaisnību un rīcības brīvību! Pareizas atbildes varētu būt visas," saka skatītājs.

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters komentē: "Jāpievērš liela uzmanība jautājumam, katram vārdam tajā. Ja tas ir video jautājums, video jānoskatās līdz beigām. Uzmanīgi jāizlasa visi atbilžu varianti. Konkrētajā jautājumā pareizā atbilde: mežā ceļa apstākļi var būtiski atšķirties no klajumā esošajiem. Video redzams, ka ceļš meža masīvā ir apledojis. Tāpat jautājumā vaicā tieši par lielāko drošības risku konkrētajā situācijā, kas acīmredzami ir apledojums. Savukārt šaubīties par to, ka visi piedāvātie varianti ir pareizi, var likt vienā no variantiem sacītais par mājdzīvniekiem. Pastāv niecīga iespēja, ka no meža izskries mājdzīvnieks."

"Bez tabu" uz konkrēto jautājumu lūdza atbildēt arī citus autovadītājus. Daļa no tiem kļūdījās.

CSDD informēja, ka ar pirmo reizi teorijas eksāmenu nokārto aptuveni 83% censoņu, braukšanas eksāmenu – ap 40%.

Vairāk uzzini sižetā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu