Raidījums: Vai Jelgavas mediķi nav spējuši pacientei konstatēt kājas lūzumu? (5)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

No Jelgavas pilsētas slimnīcas uz mājām nosūtīta kāda sieviete, kura nesaņēma palīdzību. Mediķu un dēla viedokļi par notikušo krasi atšķiras, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4.studija".

Edgars raidījumam stāsta, ka mātei ir osteoporoze un viņa jau piekto reizi lauzusi kāju, taču mediķi kājas lūzumu pirmreizējā apskatē nav pamanījuši. Kundzei patlaban jāpacieš pārvietošanās grūtības un sāpes.

Likstas sākušās, kad mamma neveiksmīgi paklupusi.

"Pampums viņai bija ļoti liels, bet mēs padomājām, ka varbūt tā ir trauma kaut kāda, jo ziluma nebija, kāds parādās parasti pie lūzumiem. Pirmdien mēs vērsāmies Jelgavas poliklīnikā, lai uztaisītu rentgenu. Uztaisījām rentgenu, kur sākās mūsu stāsts, jo uzzinājām, ka atbilde būs tikai pēc četrām dienām. Neskatoties uz to, ka mēs bijām vienīgie cilvēki, kurus toreiz pieņēma uz rentgenu," raidījumam stāsta Edgars.

Viņa māte, paciešot sāpes, pacietīgi šo laiku arī gaidījusi, līdz saņēmusi atbildi, ka rentgenā redzams, "iespējams, abu potīšu distālo daļu lūzums bez dislokācijas". Viņa devusies pie ģimenes ārsta, kurš nekavējoties nosūtījis pacienti uz Jelgavas slimnīcu.

"Diagnosticējošais variants viņam [ārstam] bija tāds, ka palūdza viņai piecelties un aiziet pāris metru uz priekšu un pāris metru atpakaļ, ko viņa izdarījusi. Uz ko viņš [ārsts] ir paskatījies un pateicis, ka netic – "es neredzu lūzumu", un novēlēja iet mājās pēc tām četrām stundām, ko viņa tur nogaidīja, un mazāk staigāt," stāstīja Edgars.

Sieviete devusies uz atkārtotu rentgenu pēc četrām dienām citā medicīnas iestādē, kur secināts – "mediālās potītes distālās daļas lūzums divās vietās bez dislokācijas. Konsolidācijas fāze".

Stāsta turpinājums un slimnīcas komentārs lasāms portālā "Lsm.lv".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu