PV plāno papildināt ritošo sastāvu ar vienu dīzeļvilcienu (1)

LETA
Foto: Sintija Zandersone/LETA

AS "Pasažieru vilciens" (PV) līdz gada beigām plāno papildināt ritošo sastāvu ar vienu dīzeļvilcienu, sacīja PV pārstāvji.

PV 2022.gadā no Igaunijas uzņēmuma "Go Craft" iegādājās četrus dīzeļvilcienu motorvagonus par kopējo līgumcenu 217 000 eiro.

Minētie motorvagoni, kas aprīkoti ar ārpus Krievijas ražotiem dzinējiem un hidropārvadiem, paredzēti viena jauna sešu vagonu dīzeļvilciena sastāva nokomplektēšanai, kā arī viena jau esoša trīs vagonu sastāva aizvietošanai.

Patlaban, lai nokomplektētu abus sastāvus gan motorvagoniem, gan piekabvagoniem veic kapitālo remontu, kura kopējas izmaksas varētu veidot nepilnus trīs miljonus eiro.

PV skaidroja, ka jauno sešu vagonu sastāvu varētu nokomplektēt līdz šī gada nogalei, un tas būtu izmantojams pārvadājumu veikšanai neelektrificētajās dzelzceļa līnijās. Savukārt par konkrētu papildu reisu ieviešanu PV lems sadarbībā ar Autotransporta direkciju.

PV papildināja, ka ar dīzeļvilciena no Igaunijas iegādi PV mēģināja risināt problēmu ar ritošā sastāva pieejamību, jo, ņemot vērā, ka esošie dīzeļvilcieni ir ražoti padomju laikos, to atjaunošanai nepieciešamās rezerves daļas patlaban pārsvarā ir pieejamas tikai Krievijā un Baltkrievijā vai arī ir ražotas Krievijā un Baltkrievijā.

Tādējādi no Igaunijas iegādātie motorvagoni atrisinās problēmu ar šo vagonu remontēšanu.

Patlaban PV vilcienu parku veido 22 jaunie elektrovilcieni, septiņi vecie elektrovilcieni un 22 dīzeļvilcienu sastāvi.

Jau ziņots, ka PV apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 59,777 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) pieauga par 39,8% - līdz 844 579 eiro.

PV izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu