FOTO "Kliedza agonijā." Pasažieri stāsta par šausmām turbulences skartajā lidmašīnā uz Singapūru

Foto: @BanditOnYour6/"X"

Pasažieru lidmašīnai "Boeing 777" ceļā no Londonas uz Singapūru piedzīvojot spēcīgu turbulenci, 21. maijā gājis bojā viens cilvēks un vairāki ievainoti, paziņoja aviokompānija "Singapore Airlines".  Tagad vairāk nekā 140 pasažieru un apkalpes locekļu veiksmīgi nosēdušies Singapūrā un atpūtnieki raidsabiedrībai BBC pastāstījuši par piedzīvoto turbulences laikā.

Lidmašīnā kopā atradās 211 pasažieri un 18 apkalpes locekļi. 79 pasažieri un seši apkalpes locekļi joprojām atrodas Bangkokā, kur saņem medicīnisko palīdzību.

Lidmašīna pēc turbulences tika novirzīta uz Bangkoku.

Viens no pasažieriem žurnālistiem stāsta, ka redzējis sievieti ar "šausmīgu brūci galvā" un dzirdējis, kā cita sieviete "kliedza agonijā".

Savukārt 28 gadus vecais pasažieris Dzafrans Azimirs ziņu aģentūrai "Reuters" norāda, ka visi ceļinieki, kuri nebija aizsprādzējuši drošības jostas, turbulences brīdī "uzreiz ietriecās griestos".  

"Es redzēju, kā cilvēki atsitas pret griestiem un nokrīt atpakaļ patiešām neērtās pozīcijās. Daudzi guva milzīgas brūces galvā un smadzeņu satricinājumus."

Savukārt 68 gadus vecais brits Džerijs norādīja, ka netika ziņots par iespējamu turbulenci. 

"Mans dēls nokrita divas rindas aiz manis. Es dzirdēju, ka tualetē kāds puisis atsitās pret jumtu, un arī viņš guva diezgan smagus savainojumus," teica Džerijs. 

Jau ziņots, ka bojāgājušais ir 73 gadus vecais lidmašīnas pasažieris Džefs Kičens, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kičenu ierakstā "Facebook" pieminēja vietējais teātra kolektīvs Dienvidglosteršīrā, kuru viņš palīdzēja organizēt. 

Tornburijas muzikālā teātra "Facebook" lapā teikts: "Ar smagu sirdi ziņojam par mūsu cienījamā kolēģa un drauga Džefa Kičena nāvi nesenajā "Singapore Airlines" incidentā."

"Džefs vienmēr bija godīgs džentlmenis un palīdzēja grupai."

Turpinājumā teikts, viņš trupas darbā iesaistījies 35 gadu garumā.

Varasiestādes Bangkokas lidostā norāda, ka Kičens, visticamāk, miris pēc sirdstriekas. 

Lidmašīna pēc turbulences tika novirzīta uz Bangkoku. Jaunākā informācija liecina, ka vairāku cilvēku stāvoklis ir kritisks, bet vairāki citi pasažieri ir ievainoti.

"Singapore Airlines" norāda, ka lidmašīna iekļuva turbulencē virs Mjanmas. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu