Gulbenes pašvaldības amatpersonu un būvniekus rosina apsūdzēt par nelikumībām būvniecībā

LETA
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis prokuratūrai kriminālprocesu, kurā esot ieguvis pierādījumus tam, ka Gulbenes novada pašvaldības amatpersona un četras fiziskas personas apstiprinājušas dokumentāciju par faktiski neizpildītiem būvdarbiem pašvaldības bijušās izglītības iestādes pārbūves procesā, aģentūru LETA informēja KNAB.

Noziedzīgo nodarījumu rezultātā pašvaldībai, iespējams, radīts vairāk nekā 16 000 eiro mantiskais zaudējums.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka būvuzņēmējs pēc Gulbenes novada pašvaldības amatpersonas lūguma sagatavoja Gulbenē esošās bijušās Bērzu pamatskolas pārbūves darbu izpildes aktu, kurā iekļāva darbus, kas nebija izpildīti. Starp neizpildītajiem darbiem bija iekļauta pārseguma siltināšana un atsevišķu konstrukciju, tostarp, iekšdurvju, montāža.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka būvdarbu vadītājs un divi būvuzraugi, apzinoties amatpersonas iniciēto prettiesisko darbību sekas, apstiprināja šo dokumentāciju.

Savukārt dokumentācijas saskaņošanas noslēguma fāzē pašvaldības amatpersona viltoto darbu izpildes aktu parakstīja. Šo nelikumīgo darbību rezultātā pašvaldība apmaksāja kopsummā 16 474 eiro par faktiski neizpildītiem darbiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā KNAB rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret valsts amatpersonu par bezdarbību un būvuzņēmēju par krāpšanu. Savukārt pret būvdarbu vadītāju un abiem būvuzraugiem - par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu