Graudiņa/Samoilova grūtā spēlē tiek galā ar Eiropas čempionēm

LETA
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sasniegušas "Elite16" turnīra izslēgšanas spēles.

Turnīrā ar astoto numuru izliktais Latvijas duets A apakšgrupas trešajā spēlē ar 2-1 (21:16, 14:21, 20:18) sīvā cīņā tika galā ar Eiropas čempionēm šveicietēm Ninu Brunneri un Tanju Hīberli (9.)

Jau ziņots, ka ceturtdien grupas pirmajā spēlē Graudiņa/Samoilova ar 2-1 (22:24, 21:10, 15:6) pieveica kvalifikāciju pārvarējušās lietuvietes Aini Raupelīti un Moniku Paulikieni (16.), bet otrajā mačā ar 1-2 (18:21, 21:14, 10:15) piekāpās pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardu Lisbou un Anu Patrisiju Silvu, kuras turnīrā izsētas ar pirmo numuru.

Ceturtdaļfinālā no A grupas iekļuva brazīlietes, kuras izcīnīja trīs uzvaras, bet otrajā vietā palikušās latvietes un trešajā - šveicietes, cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā.

Šajā posmā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 9.jūnijam, noskaidrojot 17 labākās komandas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Martā Graudiņa/Samoilova Brazīlijā uzvarēja "Challenge" ranga turnīrā Resifē, bet maija sākumā šāda paša līmeņa sacensībās Braziljā apstājās astotdaļfinālā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu