VIDEO Latvijā sievietei grūtniecības laikā nomirst bērniņš. Slimnīca par abortu pieprasa prāvu naudas summu

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Grūtniecības laikā bērniņam nomirstot, slimnīcā sievietei nācies doties uz slimnīcu, lai veiktu abortu. Jau tā grūtajā brīdī sievietei par to nācies samaksāt prāvu naudas summu, ziņo LTV raidījums "4.studija".

Sievietei raidījumam norāda, ka publiski neatklās ne personas datus, ne notikumā iesaistītās medicīnas iestādes.

"Vizītes laikā pie savas ginekoloģes saņēmu negaidītu un ļoti skumju ziņu, ka mana grūtniecība ir apstājusies. Medicīniskā diagnoze – agrīni bojāgājusi grūtniecība. Sākotnēji tika pieņemts lēmums, ka nogaidīsim divas nedēļas ar cerību, ka spontānais aborts iestāsies dabīgā veidā. Atgriežoties mājās pēc atkārtotas vizītes, tika konstatēts, ka nepieciešama stacionēšana slimnīcā, lai pēc iespējas ātrāk tiktu uzsākts medikamentozais aborts, sliktākajā gadījumā – ķirurģiskais aborts."

Sieviete raksta, ka nosūtījums slimnīcai tika sagatavots piektdienas vēlā pēcpusdienā no privātās klīnikas. Pirmdien agri no rīta stājoties slimnīcā, kas sniedz valsts apmaksātus pakalpojumus, viņa tikusi informēta, ka šādos gadījumos neatliekamā medicīniskā palīdzība ir maksas pakalpojums.

"Latvijā neatliekamā medicīniskā palīdzība ir valsts apmaksāta visiem (..) Man ir grūti teikt, kāpēc cita iestāde pieņēma tieši tādu lēmumu, kā tā pieņēma," raidījumam komentēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Alise Nicmane-Aišpure.

Sieviete mēģinājusi sazināties ar savu ģimenes ārstu, kurš atteicis izrakstīt norīkojumu E-veselībā, jo grūtniecības uzraudzīšana ir nevis ģimenes ārsta, bet gan ginekologa pārziņā.

Sieviete slimnīcā pavadīja divas dienas. Izrakstoties tika izsniegts rēķins – 511,58 eiro, ko viņa arī apmaksāja.

Pēc slimnīcas apmeklējuma viņa jutās diskriminēta, jo citām sievietēm ar tieši tādu pašu diagnozi šis pakalpojums ir bez maksas.

Turpinājums "4.studijas" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu