FOTO Rīgā negaisa laikā manīts virpuļviesuļa paveids

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV/Jānis Trallis/X

Sestdienas vakarā Rīgā negaisa laikā manīts neliels virpuļviesuļa paveids, mikroblogošanas vietnē "X" ziņo meteorologs Jānis Trallis.

Trallis publicējis ekrānuzņēmumu no Latvijas Televīzijas tiešraides kameras, kur redzama Vecrīga un Rīgas centrs. Aiz Rīgas baznīcu torņiem redzams virpuļviesulim līdzīgs skats. Eksperts norāda, ka tas ir virpuļviesuļa paveids.

"Caur vēja saceltajiem smilšu mākoņiem redzams neliels "landspout", kas ir tornādo jeb virpuļviesuļa paveids, tas veidojas no zemes uz augšu," raksta Trallis.

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV/Jānis Trallis/X

Arī Latvijas Televīzijas laika ziņu vīrs Toms Bricis sestdienas vakarā soctīklos pauda aizdomas, ka Rīgā varētu būt manīts virpuļviesulis. 

Tāpat arī daudzi iedzīvotāji no dažādām Latvijas vietām publicējuši fotogrāfijas ar spēcīgo krusu un pat lielajiem krusas graudiem.

''Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC) iepriekš ziņoja, ka pēcpusdienā un vakarā lielā daļā Latvijas aktīvi veidojas pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām un stiprām lietusgāzēm. Rīgā negaisa laikā reģistrētas vēja brāzmas 22 m/s.

Izplatīts oranžā līmeņa brīdinājums par pērkona negaisu Rīgā. Brīdinājums ir spēkā līdz sestdienas plkst. 21.00.

Zibens izlādes pēdējās stundas laikā (sestdienas vakara sākumā).
Zibens izlādes pēdējās stundas laikā (sestdienas vakara sākumā). Foto: Meteo.lv @LVGMC_Meteo/Twitter.com

Jau ziņots, ka nakts sākumā uz svētdienu vietām gaidāms īslaicīgs lietus un iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Naktī mākoņu daudzums debesīs būs neliels.

Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra nebūs zemāka par +13..+18 grādiem, vietām par +11..+12 grādiem.

Rīgā naktī mākoņu debesīs būs maz un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +17…+18 grādi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu