"Uzmanība dziesmai ir pievērsta." Gustavo komentē jezgu, kas izvērtās ap viņa jauno dziesmu (2)

Apollo.lv
Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Pēdējā laikā pamatīga jezga izvērsās ap mūziķa Gustavo jauno dziesmu "Nepārmet man 3000" ar Patrishas un Normunda Rutuļa piedalīšanos. Par skaņdarbu publiski izteicās gan industrijas kolēģi, gan maestro Raimonda Paula, kas ir šīs dziesmas oriģinālās mūzikas autors, ģimene. Ko par to visu saka pats Gustavo?

Kad iznāca šis skaņdarbs, mūziķi Gustavo apsūdzēja dziesmas nozagšanā un tās izmantošanā bez atļaujas, bet tā nebūt nav taisnība, to iepriekš sarunā ar TVNET+ apstiprināja izdevniecības "MicRec" vadītājs Guntars Račs un nu to vēlreiz apstiprina arī pats mūziķis Gustavo.

Viņš izdevumam "Kas Jauns" skaidro: "Raimonda Paula apstiprinājums darba izmantošanai bija saņemts. Tāpat kā iepriekš, gatavojot skaņdarbu Lielajam koncertam, tika veikta priekšlaicīga atļaujas saskaņošanas procedūra ar Raimonda Paula oficiālajiem pārstāvjiem. Tā kā tas ir ierasts process un arī iepriekš galā tika saņemtas pozitīvas atbildes, cerēju, ka arī šoreiz viss notiks ātri un gludi.

Šī bija tā reize, kad līdz autoram jaunais ieraksts nonāca ne tik ātri, kā gribējās. Skaņdarbs "Nepārmet man 3000" no Raimonda Paula puses ir oficiāli identificēts kā jauns darbs, kurā tiek izmantoti maestro oriģināldziesmas citāti." 

"Jaunā dziesma "Nepārmet man 3000" ir izskanējusi. Uzmanība tai ir pievērsta, un tas ir labi. Kādam patīk vairāk, kādam mazāk - tā arī tam bija jābūt. Dziesmai ir jāraisa izjūtas, un šoreiz tas ir noticis. Pārējais ir gaumes jautājums. Un par to, kā mēs visi zinām, nestrīdas," piebilst Gustavs.

Tā kā pēc šī skaņdarba iznākšanas aktuāls kļuva jautājums par autortiesībām, "MicRec" vadītājs izstāstīja par procedūru sīkāk un atbildēja uz jautājumu – kam pieder Raimonda Paula mūzika. 

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas sākumā, kad sazinājāmies ar pašu maestro, viņš minēja, ka dziesmu nav dzirdējis, bet strīdēties viņam nenāk ne prātā.

Īsi pēc dziesmas "Nepārmet man 3000" iznākšanas pirmais, kas publiski par to pauda viedokli, bija dziedātājs un dziesmu autors Ainars Mielavs.

Drīz pēc tam publiski izteicās arī maestro mazmeita Annemarija Paula, kura veltīja skarbus vārdus Gustavo, Normundam Rutulim un Patrišai.

Dziesma tapusi īpaši "3. Lielā koncerta" repertuāram un uz grandiozās koncerta skatuves pirmo reizi dzīvajā atskaņojumā skanēs 1. jūnijā Mežaparkā.

VIDEO: "Nepārmet man 3000"

VIDEO: "Nepārmet man" oriģinālā versija

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu