Scēna teātrī. Andris Bērziņš sievas dēļ zaudējis lomu izrādē "Tobāgo!" (5)

Apollo.lv
Foto: Andris Bērziņš/Facebook

Šovasar un rudenī jaunā aktieru sastāvā Latviju apceļo Ulda Marhileviča un Māras Zālītes traģikomiskā dziesmuspēle "Tobāgo!", kas piedzīvojusi izmaiņas aktieru sastāvā. Leģendārā Andra Bērziņa iepriekš spēlēto lomu pārņēmis liepājnieks Edgars Pujāts. Tam par iemeslu esot Bērziņa sievas izdarības, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

Daudziem ir pārsteigums, kāpēc šai skanīgajā skatuves darbā vairs nav redzams Andris Bērziņš, kurš Hansena tēlā iepriekš tika uzskatīts par vienu no "Tobāgo!" spilgtākajiem varoņiem.

Aizkulisēs runā, ka Bērziņš pie iespējas atgriezties "Tobāgo!" neesot ticis tamdēļ, ka ar aktieri esot ļoti grūti sastrādāties, proti, produktīvai un radošai sadarbībai gluži kā barjera priekšā stāvot viņa laulātā draudzene Inese.

"Ar viņu neko nevar sarunāt, jo visu laiku priekšā ir sieviete. Aģente, menedžere, režisore, kostīmu māksliniece, ģērbēja, miesassargs – viņa ir viss! Visi zina, ka režisoram ar Bērziņu strādāt cerību nav – ja Andrim izrādē ir loma, tad to uz sevi paņem viņa sieva, nosakot katru viņa soli, kustību un darbību," neslēpj kāds no "Tobāgo!" kolēģiem, kas sarunā ar "Kas Jauns" vēlējās palikt anonīms.  

Bērziņš šoreiz nav aicināts izrādē spēlēt arī tāpēc, ka gan aktieru trupa, gan organizatori sapratuši, ka sadarbošanās ar aktieri var sagādāt lielas galvassāpes un pat būt nedroša apkārtesošajiem, jo viņa kundze Inese morāli terorizējusi skatuves partnerus.

Bērziņa sieva esot bijusi aizdomu pilna par Madaru Botmani, kas izrādē atveido Andra varoņa mīļoto krogusmeitu Liliju.

Kas Bērziņam par to visu sakāms? Viņš "Kas Jauns" atbildi sniedza rakstiski: "Pie pašreizējām degvielas cenām un piedāvātā honorāra mani neapmierina pavadīt daudzas stundas ceļā un vēl spēlēt nehaltūrējot trīs stundas manos 71 gados. Neapmierina dažu "prīmu" intrigas, kuras tiek vērptas, un tādā atmosfērā ir grūti strādāt.

Ar mīlestību un pateicību vēlreiz vēršos pie saviem faniem, kuri vēlas uzzināt, kāpēc es nepiedalos. Lai visiem skaisti un gaiši, mīlestības pilni Līgo svētki!"

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 11. jūnija izdevumā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu