VIDEO Sedā min vienu iemeslu, kāpēc EP vēlēšanās vairums nobalsoja par "Apvienību Jaunlatvieši"

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Valmieras novada Sedā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu ieguva "Apvienība Jaunlatvieši", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Vienlaikus Sedā balsotāju aktivitāte bija viena no zemākajām Latvijā. LTV raidījums "Panorāma" devās uz Sedu, lai aptaujātu vietējos.

Uz ielas sastaptie cilvēki ir nerunīgi – pārsvarā viņi steidzīgi atrunājas, ka balsot nav gājuši, vai met ar roku un vairās no kameras.

"Ko nozīmē, par ko es balsoju? Par ko es balsoju, neteikšu, bet balsoju par to, lai galu galā būtu kārtība gan Latvijā, gan Eiropā un lai visādi tādi LGBT un nešķīsteņi neeksistētu, lai tas beigtos Eiropā un lai atgrieztos normālas cilvēcīgas attiecības," raidījumam atbild Gaļina, Sedas iedzīvotāja.

Cita Sedas iedzīvotāja saka: "Kāda jēga piedalīties, ja viņi paši par sevi izvēlas?"

Sedas vēlēšanu iecirkņa pārstāve Iveta Ence LTV raidījumam saka – šogad aktivitāte bijusi pat lielāka nekā iepriekšējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet jāņem vērā arī tas, ka pilsētā dzīvo ļoti daudz dažādu tautību cilvēku.

Viņa arī pieļauj, ka viens no iemesliem, kāpēc vairums balsojuši par "Apvienību Jaunlatvieši", ir tas, ka tas bija vienīgais politiskais spēks, kas šeit ieradies pirmsvēlēšanu laikā.

Jau ziņots, ka Sedā EP vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu - 38 jeb 24,2% balsu - ieguvusi "Apvienība Jaunlatvieši".

Savukārt 22 jeb 14,01% vēlētāju balsu ieguvusi partija "Jaunā vienotība" (JV), bet trešo vietu Sedā ieguvusi partija "Suverēnā vara" ar 16 jeb 10,19% vēlētāju balsu.

Tikmēr Nacionālā apvienība (NA) un "Saskaņa" Sedā ieguvušas pa 14 jeb 8,92% balsu.

CVK informācija liecina, ka Sedas kultūras nama vēlēšanu iecirknī kopumā derīgas aploksnes bijušas 157, bet derīgas zīmes - 156 jeb 99,36%.

Plašāk LTV sižetā:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu