Lidmašīnas avārijā bojā gājis Malāvijas viceprezidents

Apollo.lv
Foto: Reuters/ScanPix

Malāvijas prezidents Lācars Čakvera 11. jūnijā paziņojis, ka militārās lidmašīnas avārijā bojā gājis valsts viceprezidents Sauloss Klauss Čilima un vēl deviņi cilvēki, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

Lidmašīna pazuda 10. jūnijā. Čilima tika uzskatīts par potenciālu kandidātu nākamgad gaidāmajās Malāvijas prezidenta vēlēšanās. 

"Esmu dziļi apbēdināts, man žēl paziņot, ka notikusi milzīga traģēdija. Meklēšanas un glābšanas komanda ir atradusi lidmašīnu netālu no kalna. Viņi atrada to pilnībā iznīcinātu, avārijā nebija izdzīvojušo," Čakvera sacīja runā iedzīvotājiem.

Lidmašīna pirmdien izlidoja no galvaspilsētas Lilongves plkst. 09.17 pēc vietējā laika, taču sliktās redzamības dēļ nevarēja nosēsties galamērķī Mzuzu lidostā. 

Lidmašīnai tika pavēlēts atgriezties Lilongvē, taču tā nozuda no radara, un gaisa satiksmes kontrole nevarēja ar to sazināties.

51 gadu vecais Čilima tika arestēts 2022. gadā saistībā ar apsūdzībām par kukuļošanu. Tiesa 2024. gada jūnijā atcēla viņam izvirzītās apsūdzības pēc tam, kad tika iesniegts paziņojums par lietas izbeigšanu.

Čilima noliedza visas apsūdzības.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu