Šī gada 31. martā pasaules un Latvijas medijus pāršalca ziņa, ka Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis bijis apsūdzēts izvarošanā

Kā informēja "The New York Post", Porziņģis pēc liktenīgās 2018. gada 7.februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete.

Porziņģis esot cietušo, kurai ir aptuveni 20 gadi, apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni plkst.2 naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem, turklāt viņa tam piekritusi. Savukārt ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot izvarojis, nosaucot viņu pat par savu verdzeni.

Cietusī sieviete arī sākotnēji ir vērsusies pie Ņujorkas kluba vadības, bet tikai pēc tam iesniegusi ziņojumu policijā.

Astoņus mēnešus pēc tam, kad 29 gadus veco sievieti it kā esot izvarojis Porziņģis, viņa sākotnēji vērsusies pie basketbolista toreizējā kluba Ņujorkas "Knicks". Sieviete no kluba esot pieprasījusi 68 000 dolāru. Klubs sievietei atteicis, kā arī ieteica runāt ar basketbolista pārstāvjiem. Arī sākotnēji cietusī sieviete Ņujorkas policijai neesot iesniegusi ziņojumu par nodarījumu.

Par notikušo sekojošs komentārs bija Porziņģa advokātam Rolandam Riopelam: "Pirms devāmies pie tiesībsargājošām institūcijām, mēs šajās apsūdzībās veicām padziļinātu izmeklēšanu. Šī sieviete centās no Kristapa izspiest naudu. Lai varētu dabūt naudu, viņa tam veltīja vairākus mēnešus."

Jāpiezīmē, ka Porziņģa jaunais klubs, Dalasas "Mavericks" par šo incidentu maiņas darījuma apspriešanas laikā nav bijuši informēti.

Laikam ejot uz priekšu, gada sākumā pieredzētais skandāls ir noklusis un Porziņģa brīvībai, šķietami, nepatikšanas vairs nedraud.