Goldensteitas "Warriors" šajā dekādē bija viena no spilgtākajām komandām ne tikai Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) bet arī visā pasaulē. Diemžēl šo komandu "no trases" noņēma smagi savainojumi. Vien sešu spēļu nogrieznī "Warriors" traumu dēļ zaudēja trīs no četrām pamatsastāva superzvaigznēm.

"Warriors" šajā gadā aizvadīja savu piekto finālu pēc kārtas, kurā viņi piekāpās Toronto "Raptors". Tiesa, šīs sērijas laikā ievērojamas korekcijas Goldensteitas sastāvā ieviesa traumas.

Kevins Durents nevarēja piedalīties sērijas pirmajās četrās spēlēs. Piektajā mačā Durents gan izgāja laukumā, bet tā, iespējams, bija liktenīga kļūda arī spēlētāja tālākās karjeras kontekstā. Uzbrucējs šajā spēlē pārrāva ahileja saiti, kas nozīmē ļoti garu un sarežģītu rehabilitācijas periodu.

Jau nākamajā spēlē nopietnā spēlē iedzīvojās Klejs Tompsons - krustenisko saišu plīsums. Spēlētājs spēli gribēja turpināt un pēc traumas piedzīvošanas pat izpildīja divus soda metienus, bet medicīniskais personāls to, protams, neļāva.

Video: Tompsona pārplēš krusteniskās saites un atgriežas laukumā, lai izpildītu soda metienus

"Warriors" zaudēja šo spēli un arī visu finālsēriju. Pēc sakāves sekoja vasara, kurā klubu pameta traumētā zvaigzne Durents, bet "Warriors" spēja "pārlādēties" un parakstīja līgumu ar visu zvaigžņu spēles dalībnieku Diandželo Raselu.

"Warriors", protams, bija zaudējuši savu neievainojamības auru, bet komanda tik un tā bija spēcīga un mediji prognozēja, ka klubs ar Stefanu Kariju priekšgalā varētu jaunajā sezonā daudzus pārsteigt.

Vien regulārās sezonas ceturtajā spēlē "Warriors" fani varēja atmest jeb kādas cerības - rokas lūzumā iedzīvojās komandas līderis Stefans Karijs.

Sešās oficiālajās NBA spēlēs "Warriors" no teju neuzvaramas titula pretendentes pārvērtās par līgas pārliecinoši vājāko komandu.

Šosezon "Warriors" spēlētājus traumas ir turpinājušas mocīt arī pēc izkrišanas no sastāva, tāpēc kluba fani 2019. gadā, visticamākais, visvairāk vēlēsies atstāt tieši daudzos savainojumus.