Gadu pēc mūziķa Valtera Frīdenberga nāves joprojām nav zināms, kas notiek ar viņa pīšļiem. 

Izdevumam "Privātā Dzīve" Valtera līgava Kristīne Paegle atklāja, ka konflikti, kas saistīti ar Valtera Frīdenberga pīšļiem, gada laikā bijuši ne tikai ar Valtera ģimenes locekļiem, bet arī ar grupas "Tumsa" menedžeri Mareku Bērentu un viņa dzīvesbiedri Evitu Bumbuli. 

"Šiem cilvēkiem pietrūkst uzmanības, viņi grib būt galvenajā lomā, un tad nu tiek darīts viss. Jau pirms gada no viņiem dzirdēju pārmetumus, ka mani interesē tikai publicitāte. Tajā pašā laikā viņi uztaisa Valteram piemiņas vietu kapos.

Lai gan tāda nebija Valtera pēdējā griba!

Izveidot kapavietu cilvēkam, kas to nav gribējis, man šķiet, ir neētiski un absurdi," izdevumam pauda Paegle.

Viņa turpina: "Viņi saka, ka ir Valtera labākie draugi, un publisko sociālajos tīklos bildes, kas uzņemtas viņa piemiņas vietā kapos. Es domāju, ja tu sirsniņā jūti, ka gribas pieminēt Valteru, tu to arī izdari. Publiskojot to feisbukā, tas vairāk izskatās pēc vēlmes kompensēt uzmanības trūkumu."

Atgādinām, ka šoruden sociālajos tīklos Evita Bumbule izplatīja paziņojumu. "17. oktobrī mēs paši ļoti šaurā lokā tikāmies 2. Meža kapos, kur apglabāti Valtera vecvecāki, lai iedegtu pa svecītei. Kā rezultātā - sirsnīgāku piemiņas brīdī pat grūti būtu iedomāties. [..] Diemžēl vēl paies kāds laiciņš, kamēr sarūpēsim Valteram cienīgu piemiņas akmeni, taču jau šobrīd tur ir uzstādīta ļoti skaista piemiņas zīme no koka - Valtera Frīdenberga gaišai piemiņai... Tāda, par kuru, mūsuprāt, arī viņš teiktu prīmā! Milzīgs paldies Kristapam Zīlmanim par viņa roku darbu! Paldies arī Raivim Mūrniekam, kurš gaišākai gada dienai izgatavoja koka svečturīti, un Harim ar Sendu par atgādāšanu! Paldies ikvienam, kurš atbalsta!"

Jau vēstīts, ka Frīdenbergs mira 2018. gada 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

Foto: Valtera Frīdenberga piemiņas vieta