Šī gada septembra beigās un oktobra sākumā norisinājās Pasaules Čempionāts vieglatlētikā, kurā dalību ņēma 11 Latvijas vieglatlēti. Diemžēl neviens no latviešu sportistiem nespēja izcīnīt godalgu.

Pirms čempionāta sākuma Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška sarunā ar ziņu dienestu LETA latviešu sportistiem prognozēja dažādas sekmes. Gabaliņš-Briška arī pieminēja, ka no latviešu vesera metējas un Lauras Igaunes un šķēpmetējiem bija iespējams sagaidīt pat visaugstākā kaluma godalgas.

"Te var sagaidīt visu ko, jo viens metiens var izšķirt visu. Var būt viss kas, pat zelts. Vismaz es esmu cerību pilns."

Diemžēl LVS sporta direktora cerības neattaisnojās un Latvijas šķēpmetēju raidītie pīķi nelidoja pietiekami tālu, lai sasniegtu pamatsacensības. Lai to īstenotu, šķēpu bija jāraida vismaz 84 metru attālumā. 

Rolanda Štrobindera tālākais raidījums bija 81,09 metri, kamēr Gatis Čakšs labākajā mēģinājumā šķēpu meta 79,94 metrus tālu.

Arī sieviešu šķēpmetējām rezultāti bija neizteiksmīgi - Madara Palameika kopvērtējumā ierindojās 18., Anete Kociņa 24., bet Līna Mūze 27. vietā. 

Vissmagāk no visiem neveiksmīgo startu, šķietami, uzņēma tieši Mūze, kura savā "Instagram" kontā publicēja ierakstu, kurā viņa apšaubīja motivāciju turpināt piedalīties sacensībās.

"Sasodīti sāpīgi ir strādāt 12 mēnešus, jā šogad tieši 12 mēnešus, lai trīs reizes pa sešām sekundēm izpildītu metienus 55m robežās! Rodas jautājums vai tiešām tas ir to vērts, tas darbs dēļ 18 sekundēm, un tām pašām tik negatīvām," savā "Instagram" kontā rakstīja sportiste.

Sacensību finālā neiekļuva arī LVS sporta direktora pieminētā Laura Igaune, kura labākajā raidījumā veseri aizmeta 67,77 metrus tālu, kas ierindoja viņu 22. vietā 30 sportistu konkurencē.

Ņemot vērā, ka 2020. gadā Ķīnā norisināsies vasaras olimpiskās spēles, neveiksmīgos čempionāta rezultātus būs nepieciešams atstāt šajā gadā, jo Latvijas līdzjutēji Olimpiādēs allaž ir gaidījuši augstus rezultātus tieši no vieglatlētiem. Domājams, ka šīs olimpiskās spēles arī nebūs izņēmums.