2019. gada 4. septembrī sabiedrību pāršalca vēsts, ka seksuālās vardarbības skandālā ir iekļuvis Bruklinas "Nets" un Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs.

Kā Ņujorkas medijiem norādījuši avoti policijā, 27. jūnija vakarā strīds starp Kurucu un viņa draudzeni aizgājis līdz roku palaišanai.

Tiek apgalvots, ka Kurucs pielicis sev nazi pie rīkles un esot kliedzis: "Es sevi nogalināšu!". Taču viņš ātri nometis nazi, aplicis savu roku ap 32 gadus

Pēc tam viņš divreiz iepļaukājis sievieti, iekodis lūpā un pagrūdis pret gultu tā, ka viņa savainojusi ribas. Sieviete tajā pašā vakarā ribu savainojumu dēļ vērsusies slimnīcā.

Pēc prokurora Vilfrēdo Koto teiktā, viņai bijuši ribu un sejas savainojumi, taču neesot bijuši foto, kas apliecinātu gūtās traumas. Prokurors arī uzsveris, ka abi pēc tam nākamajā dienā kopā devušies uz Lasvegasu. 

Sieviete sūdzību iesniegusi 27. augustā, bet dažas dienas vēlāk Kurucs pats brīvprātīgi ieradies policijā un ticis arestēts.

Par notikušo sašutuši bija arī sociālo tīklu lietotāji, jo Kurucs bija jau otrais latviešu spēlētājs, kurš tika apsūdzēts seksuālajā vardarbībā - pavasarī līdzīgā noziegumā apvainots tika arī Kristaps Porziņģis.

Pirmā Kuruca tiesas sēde notika 21. oktobrī, bet prokurors tajā reizē vēl neuzrādīja apsūdzību, un Kurucam tiesā atkārtoti bija jāierodas 19. novembrī, lai sniegtu savus paskaidrojumus.

Taču ari 19. novembra tiesas sēdē process uz priekšu ievērojami nepavirzījās un nākamā tiesas sēde Kurucam tika nozīmēta uz 2020. gada 8. janvāri.

Kuruca pārstāvētais klubs, Bruklinas "Nets" publiski paziņoja, ka šajā lietā viņi latvietim sniegs atbalstu. Tiesa, nevar izslēgt faktu, ka šāds paziņojums ir bijis tikai PR gājiens, jo šajā sezonā Kurucs Bruklinas klubā knapi spēj atrast spēles laiku (10,2 minūtes spēlē), kamēr aizvadītajā sezonā viņš spēlēja divas reizes vairāk - vidēji 20,5 laukumā pavadītas minūtes.