9. novembrī 94 gadu vecumā mūžībā devusies māksliniece Džemma Skulme, portālam "Apollo" apliecināja mākslinieces ģimene.

Mākslinieces mazdēls Jānis Skulme pastāstīja, ka Džemma esot turējusies līdz pēdējam.

"Bet Dievs viņu pieņēma," sacīja Jānis, "tas ir tas, ko mēs tagad domājam."

Skulmes ģimene arī izsaka visdziļāko pateicību visiem, kas pieteicās palīdzēt māksliniecei pēc pārciestās gūžas operācijas.

Džemma Skulme dzimusi Rīgā 1925. gada 20. septembrī gleznotāja Oto Skulmes un tēlnieces Martas Skulmes ģimenē. Viņa bija viena no nozīmīgākajām un aktīvākajām padomju okupācijas laika Latvijas kultūras dzīves veidotājām. Šogad viņai bija paredzēts pasniegt Purvīša balvu par mūža ieguldījumu.

1988. gadā Džemma Skulme bija Latvijas Tautas frontes veidotāju skaitā un 1989. gadā kā LTF pārstāve ievēlēta PSRS Tautas deputātu kongresā. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas viņa politikā nav darbojusies, tomēr 1998. gadā Džemma Skulme bija Andra Šķēles veidotās Tautas partijas dibināšanas manifesta parakstītāju skaitā.

Džemma Skulme bijusi precējusies ar aktieri Artūru Dimiteru (1947 - 1953) un gleznotāju Ojāru Ābolu (no 1953), ir divi bērni - dēls plakātists Juris Dimiters (1947) (mazdēls Arturs Dimiters) un meita gleznotāja Marta Skulme (1962) (mazdēls Jānis Skulme).

Foto: Tuvinieki, draugi un kolēģi Doma baznīcā atvadās no Džemmas Skulmes