ASV finansists Džefrijs Epsteins jūlijā tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām pedofilijā. Viņš apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures. Tomēr tiesas priekšā viņš nestājās, jo 10. augustā cietuma kamerā izdarīja pašnāvību pakaroties.

Epsteina pašnāvība sekoja dienu pēc tam, kad tiesas publicētos dokumentos minētas jaunas detaļas par viņa noziegumiem. Kāda upure pastāstījusi, ka Epsteinam pietuvināti cilvēki viņai likuši stāties seksuālās attiecībās ar vismaz sešiem prominentiem vīriešiem.

Dienu pēc ziņas par Epsteina nāves tika vēstīts, ka viņš centies izdarīt pašnāvību jau jūlijā.

ASV ģenerālprokurors Viljams Bars 11. augustā paziņoja, ka cietumā, kurā pašnāvību izdarījis pedofilijā apsūdzētais Džefrijs Epsteins, novērojamas "nopietnas nepilnības". No amata tika atcelti divi cietumsargi un vēlāk arī ASV cietumu biroja vadītājs. Cietumsargiem novembrī tika izvirzīta apsūdzība par ieslodzījuma vietas iekšējo dokumentu falsificēšanu

Epsteina skandālā izskanējuši arī vairāku prominentu un ietekmīgu vīriešu vārdi, tai skaitā Lielbritānijas princis Endrū, ASV eksprezidents Bils Klinotns un citi. Princis Endrū apsūdzības noliedzis.

Apsūdzības, kuru dēļ Epsteins nonāca aiz restēm, attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga -  2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā.

Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Jaunākās izvirzītās apsūdzības Epsteins bija noliedzis.