Spāņu Futbola klubs "Barcelona" ir slaveni ne tikai ar saviem augstajiem rezultātiem, bet arī spēju atrast talantīgus jaunos spēlētājus. Par tādu pavisam noteikti var uzskatīt arī 17 gadus veco spāni Ansu Fati.

Ansu Fati ir dzimis 2002. gadā Gvinejā-Bisavā, taču viņš jau 10 gadu vecumā ieradās Spānijā, lai kļūtu par "Barcelona" jaunatnes kluba sastāvdaļu. Līdz ar to, jaunais futbolists ir pieņēmis arī Spānijas pilsonību.

Lai gan futbolists Barselonas jaunatnes klubā ir aizvadījis jau vairākas sezonas, pieaugušo komandā malējais uzbrucējs mačus sāka aizvadīt vien šajā sezonā un 10 spēlēs ir izcēlies ar diviem vārtu guvumiem, kā arī vienu rezultatīvu piespēli.

Savu potenciālu spāņu uzbrucējs apliecināja arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā spēlē, kad viņš kļuva par visu laiku jaunāko vārtu guvēju futbola prestižākajā turnīrā.

Tāpat, Fati ir arī jaunākais spēlētājs, kurš laukumā ir izgājis leģendārā "el Clasico" (FC "Barcelona" pret Madrides "Real") ietvaros.

Pusaudzis ar savu talantu bija spējis nonākt pat starp Spānijas izlases kandidātiem uz 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlēm, bet tajā reizē patraucēja ceļgala trauma.

Decembra sākumā "Barcelona" ar jauno uzbrucēju pagarināja jaunatnes komandas līgumu līdz 2022. gada sezonai un viņa līguma izpirkšanas maksa ir 170 miljoni eiro. Taču, kad spāņu supertalants parakstīs pirmo oficiālo līgumu ar "Barcelona" pieaugušo komandu, viņa izpirkšanas summa sasniegs jau 400 miljonus eiro.

Nav šaubu, ka "Barcelona" savu jauno talantu novērtē un šķiet, ka viņiem atkal būs izdevies atrast augstākās klases zvaigzni, kas nākotnē varēs būt viņu līderis.