"Barcelona" pusaudžu supertalants Fati nonācis Spānijas izlases redzeslokā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ansu Fati
Ansu Fati Foto: AFP/SCANPIX

"Barcelona" komandas 16 gadus vecais uzbrucējs Ansu Fati būtu saņēmis izsaukumu uz Spānijas nacionālo futbola izlasi, ja vien nebūtu guvi ceļgala traumu, atklāja valstsvienības galvenais treneris Roberts Moreno.

Spānijai oktobrī būs jāaizvada 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mači ar Norvēģiju un Zviedriju.

"Viņš bija sākotnējā kandidātu sarakstā. Viss, ko viņš dara, ir īpašs. Tomēr savainojums bija galvenais iemesls, kā dēļ neizsaucām viņu," pauda Moreno.

Jau ziņots, ka septembrī premjerministra Pedro Sančesa kabinets apstiprināja tieslietu ministra pieprasījumu Gvinejā-Bisavā dzimušajam futbolistam Fati piešķirt Spānijas pilsonību.

Fati ģimene uz Spāniju pārcēlās, kad futbolistam bija septiņi gadi, bet trīs gadus vēlāk viņš pievienojās prestižajai Barselonas futbola akadēmijai "La Masia". Pirms tam viņš bija "Herrera" un "Sevilla" klubu sistēmās.

Šī gada jūlijā viņš noslēdza savu pirmo profesionālo līgumu ar "Barcelona" komandu, vienošanos parakstot līdz 2022.gadam. Augustā Fati kļuva par Barselonas komandas visu laiku jaunāko vārtu guvēju Spānijas čempionātā, bet septembrī viņš kļuva par kluba jaunāko spēlētāju, kas piedalījies UEFA Čempionu līgas mačā. 

Fati Barselonas kluba pirmās komandas sastāvā aizvadījis sešas spēles, kurās guvis divus vārtus.

Viņa pirmais turnīrs Spānijas izlases kreklā varētu būt oktobrī, kad Brazīlijā sāksies U-17 Pasaules kausa izcīņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu