6. maija pēcpusdienā pasauli pāršalca ilgi gaidīts paziņojums - Megana Mārkla devusies uz slimnīcu, lai laistu pasaulē prinča Harija pirmdzimto, ziņo britu raidorganizācija BBC. Karaliskajam pārim ir piedzimis puisēns.

8. maijā vecāki atrādīja savu mazuli pasaulei. Bet vēlāk vakarā ir paziņoja pirmdzimtā dēla vārdu. Mazā puisēna vārds ir Ārčijs Harisons Mountbatens-Vindzors.

Jaundzimušais princis Ārčijs Harisons Mountbatens- Vindzors kļuvis par septīto pretendentu uz Apvienotās Karalistes troni pēc sava vectēva prinča Čārlza, viņa vecākā dēla prinča Viljama un viņa bērniem Džordža, Šarlotes un Luisa un sava tēva prinča Harija.

Saseksas hercogi savu pirmo atvasīti satika 6. maijā plkst. 5.26. Mazais dēlēns sver 3,2 kilogramus.

Hercogiene Megana lauzusi britu karaliskās ģimenes sieviešu tradīciju savus bērnus dzemdēt Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā. Arī par bērna dzimšanu pāris paziņoja ar "Instagram" konta palīdzību un prinča Harija nelielo interviju, ko sniedza BBC. 

Princis Harijs medijiem aprakstījis pirmdzimtā nākšanu pasaulē, kā brīnišķīgāko pieredzi viņa dzīvē.

Šis puisēns ir septītais troņmantinieks - aiz Velsas prinča, Kembridžas hercoga un viņa bērniem - prinča Džordža, princeses Šarlotes un prinča Luisa - un Saseksas hercoga.

» Briti prognozē britu karaliskā bēbīša dzimumu un vārdu

Princis Harijs un viņa sieva Megana paziņoja par grūtniecību publiski 2018. gada 15. oktobrī.

Jaundzimušais ir karalienes Elizabetes II astotais mazbērns.

Bērna dzimums bijis pārsteigums pārim, jo viņi ir izvēlējušies nezināt to pirms dzemdībām.