Avīzē ietīta cepta siļķe (10)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://solomajai.blogspot.com/

Savulaik ļoti iecienīts ēdiens un ne velti - lēti, bet varen sātīgi. Var cept gan ugunskura oglēs, gan virtuvē - plītī vai cepeškrāsnī, gan grilā. Ja uztrauc tas, ka var rasties kāds kaitējums veselībai no avīzes, tin siļķi cepampapīrā.

Tātad - treknu sālītu siļķi (man bija mazsālīta. Ja gadās ļoti sāļa, vispirms to var ūdenī izmērcēt) ar visu galvu un asti ietin kārtīgi saslapinātā avīzē vairākās kārtās.

Sastāvdaļаѕ:

  • Siļķe
  • Ķiploku laksti
  • Baziliks
  • Dilles
  • Svaigi malti melnie pipari


Tālākais atkarīgs no tā, kā cep.

Ugunskurā vai plītī vīstokli ar siļķi liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm,

kārtīgi apcep, tā, ka pat nedaudz papīrs apgruzd. Apmēram 15-20 minūtes.
Cepeškrāsnī cep jau kārtīgi uzkarsētā krāsnī - līdz 220 grādiem ~30 minūtes. Klāt piekož vārītu vai ugunskurā izceptu kartupeli, biezpienu ar skābo krējumu, uzdzer kefīru vai rūgušpienu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu