Zatlers drīzumā aicinās rīkot pilsoniskos forumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers un Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) tuvākajā laikā gatavojas aicināt sabiedrības pārstāvjus rīkot divus pilsoniskos forumus ekonomisko un politisko jautājumu pārrunāšanai un uz varas un sabiedrības vienošanās pamata veidot ekonomisko un politisko atskaites sistēmu, aģentūrai LETA pastāstīja SAK priekšsēdētājs Roberts Ķīlis.

Kā uzsvēra Ķīlis, Valsts prezidents vēlas, lai minētos forumus rīkotu pati sabiedrība, bet viņa kanceleja un SAK nevis pārņemtu tā rīkošanu, bet būtu tikai viens no organizatoriem un idejas iniciatori.

Abu forumu rīkošanā iecerēts iesaistīt dažādu sabiedrības grupu pārstāvjus, tos aicinot apspriesties par šāda foruma rīkošanas nepieciešamību.

Ekonomikai veltītais forums varētu notikt mēneša laikā un tajā plānots pārspriest idejas un nepieciešamos pasākumus gan īstermiņā, gan vidējā termiņā. Savukārt otrs forums tiks rīkots sabiedrības tendenču diagnosticēšanai un debatēm par sabiedrības attīstības idejām. Tas plānots marta beigās.

Abos forumos iecerēts pieaicināt dažādu jomu speciālistus un sabiedrības slāņu pārstāvjus. Tomēr vispirms nepieciešams, lai tie vienotos par šāda foruma nepieciešamību

Ķīlis ar Zatleru pārrunājis arī iespēju rīkot jauniešiem veltītu forumu.

«Šādi pilsoniskie forumi nav unikāli un ir ierasta prakse citās valstīs,» uzsver Ķīlis, «turklāt šāda foruma sarīkošana būs pārbaudījums sabiedrībai pašai - vai tā ir spējīga pašorganizēties.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu