Filmas «Zāģis VI» asins ziedošanas akcija «Parex Plaza»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada 29. oktobrī no plkst. 10.00 – 13.00 Valsts asinsdonoru centrs rīko asins donoru dienu kinoteātrī «Parex Plaza».

Donoriem, kas ziedos asinis šīs donoru dienas ietvaros, būs iespēja saņemt kinokarti no «AcmeFilm» uz filmu «Zāģis VI» (šo karti kinoteātra kasēs apmainot pret biļeti, donors varēs apmeklēt jebkuru «Zāģis VI» seansu – no 30.10.2009 līdz 12.11.2009. Kinokarte derīga vienai personai, vienam filmas apmeklējumam!).

ASV jau sesto gadu šādu akciju rīko filmas «Zāģis» («Saw») izplatītājs Lionsgate sadarbībā ar ASV Sarkano Krustu, kur tā ir kļuvusi par ikgadēju Visu Svēto dienas akciju gluži tāpat kā filmas «Zāģis» iznākšana. Latvijā šāda tradīcija aizsākās 2006. gadā un guva lielu atsaucību tieši gados jaunu donoru vidū — tad asinis ziedoja 89 donori. 2007. gadā, tādas pašas donoru dienas ietvaros kinoteātrī Parex Plaza, asinis ziedoja 102 donori, bet VADC specializētajā autobusā, asinis ziedoja 42 donori. Pagājušajā gadā atsaucība bija vēl lielāka — vēlmi ziedot asinis izteica 192 cilvēki, no kuriem ziedoja 155, to starpā 78 donori asinis ziedoja pirmo reizi mūžā.

VADC atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg un pirms asins ziedošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas vēlams lietot veselīgu uzturu, daudz šķidruma. Nedrīkst lietot treknus ēdienus asins došanas dienā, kā arī dienu iepriekš. Neēdis cilvēks asinis nevar nodot.

VADC vērš uzmanību uz to, ka asinis noteiktu laika periodu nevar nodot pēc tetovēšanas, pīrsinga un ausu caurduršanas.

Vesels cilvēks asinis var ziedot 4 – 5 reizes gadā ievērojot divu mēnešu intervālu starp asins ziedošanas reizēm. Vienā asins ziedošanas reizē donors ziedo 450 ml asiņu, kas nav kaitīgi vesela cilvēka veselībai. Asinis organismā nemitīgi atjaunojas, turklāt donori retāk slimo ar hroniskām saslimšanām.

Pēc asins ziedošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā, iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74. panta.

Akciju rīko «AcmeFilm» sadarbībā ar Valsts Asinsdonoru Centru un «Forum Cinemas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu