Veltījums Pavaroti – koncerts uz kino «Rīga» lielā ekrāna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 31. martā 19.00, godinot Lučāno Pavaroti dzīvi, kino «Rīga» piedāvā unikālu iespēju noskatīties koncertu Salute Petra, kurā piedalās tādas pasaules zvaigznes kā Plāsido Domingo, Hosē Karerass, Stings, Andrea Bočelli, Andžela Georgiu un citi. Koncerta ierakstu ievadīs muzikoloģes Lienes Jakovļevas un mūzikas žurnālistes Olgas Pētersones saruna.

Mūzikas žurnāliste Olga Pētersone par Pavaroti: «Īpaši skaista dvēsele, kas īpaši skaisti skanēja – tas ir Pavaroti milzīgās slavas noslēpums. Ar savu lielāko dārgumu – nepārspējamo balsi – viņš prata izdziedāt nevis notis, bet mīlestību. Un šai maiguma un kaismes lavīnai pretoties nespēja neviens».

Veltījums Pavaroti Salute Petra ir brīnišķīgs labdarības koncerts mūžībā aizgājušajam itāļu tenoram Lučāno Pavaroti. Koncerts notika 2008. gada 12. oktobrī, Pavaroti dzimšanas dienā, īpaši lūgtai izmeklētai publikai, tostarp karalisko ģimeņu locekļiem, klasiskās un populārās mūzikas zvaigznēm, pasaules vēsturiskā mantojuma sarakstā iekļautajā Petras senpilsētā Jordānijā. Valdzinošā vide un pasaules slavenāko un cienījamāko mūziķu uzstāšanās padarīja šo koncertu par vienu no desmitgades nozīmīgākajiem muzikālajiem notikumiem.

Labdarības koncerta ieņēmumi tika ziedoti Petras centram cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Petras bērnu ciemata projektam, apvienotajai Pasaules pārtikas programmai un ANO Komisariāta bēgļu jautājumos (internacionālā bēgļu aizsardzība) projektam afgāņu bēgļiem.

Koncerta garums: 1 st. 30 min.

Biļetes pārdošanā kino «Rīga» un «Biļešu serviss» kasēs, kā arī «bilesuserviss.lv». Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.

28. martā plkst. 17.00 tiks demonstrēta Vinčenco Bellīni opera «Puritāņi» no Boloņas Pilsētas teātra ar Huanu Djego Floresu un Nino Mačaidzi galvenajās lomās.

Savukārt aprīlī skatītājus sagaida trīs lieliski pasākumi – 14. aprīlī plkst. 19.00 uz ekrāna Žila Masnē opera «Taīda» (Turīnas teātris), 21. aprīlī plkst. 21:00 tiešraidē no Barselonas Liceu V. A. Mocarta opera «Begšana no seriāla», 29. aprīlī plkst. 21:00 tiešraidē no Milānas La Scala Džuzeper Verdi opera «Simons Bokanegra».

Biļetes pārdošanā kino «Rīga» un «Biļešu serviss» kasēs, kā arī «bilesuserviss.lv». Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.

Organizēts sadarbībā ar «Emerging Pictures».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu