20.janvārī aicina parakstīties par latviešu valodu skolās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Latvijas iedzīvotāji šī gada 20.janvārī no plkst.9.00 līdz 21.00 Latvijas Okupācijas muzejā ir aicināti parakstīties par Satversmes 112.panta grozījumiem, kas paredz, ka pakāpeniski no 2012.gada 1.septembra visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiks tikai latviešu valodā. 

Līdz šim brīdim jau savākti ap 5000 parakstu, kopā vajadzīgi 10 000. Lai parakstītos - līdzi jāņem pase.

Satversmes 112.panta grozījumi ir nepieciešami trīs būtisku iemeslu dēļ: jāveicina latviešu valodas saglabāšana un ilgtspēja; jānodrošina, lai absolventi un valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonas prastu latviešu valodu; jāuztur latviska Latvija un tās izglītības sistēma. Šī iniciatīva paredz pakāpeniskas izmaiņas mācību procesā valsts finansētās skolās, nepārkāpjot tiesiskās paļāvības principu.

Dodoties parakstīties, iedzīvotājiem jāņem līdzi pase un 2 LVL, kas ir valsts nodeva par paraksta apstiprināšanu.

Ja līdz 2011.gada 31.janvārim tiks savākti 10 000 paraksti, tie tiks iesniegti Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), un tad CVK būs jāorganizē desmitās daļas vēlētāju parakstu vākšana, lai likumprojektu iesniegtu Saeimā. Ja vēlētāju ierosināto likumprojektu Saeima noraidīs, tiks rīkots referendums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu