«Lattelecom»: TV3 atkal ierobežo savus skatītājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Piektdien uzņēmums «Lattelecom» pārtrauks TV3 retranslāciju savā interneta televīzijas platformā, jo «TV3 Latvia» ar tiesas rīkojumu pieprasa nekavējoties atslēgt kanālu, informē uzņēmumā.

Uzņēmuma pārstāve Līga Bite gan uzsver, ka šī prasība neattiecas uz «Lattelecom Interaktīvo» un «Lattelecom Virszemes televīziju», kas šo kanālu turpinās raidīt tāpat kā līdz šim.

«TV3 rīcība kārtējo reizi demonstrē absolūtu nerēķināšanos ar savu skatītāju interesēm, turklāt šī prasība ir absurda, jo TV3 ir nacionālās apraides kanāls, un Plašsaziņas līdzekļu likumā ir noteikts, ka visiem kabeļoperatoriem ir pienākums šo bezmaksas kanālu retranslēt savos tīklos. Faktiski šobrīd TV3 klaji uzspļauj saviem skatītājiem,» uzskata «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča, paužot nožēlu, ka šādas agresīvas TV3 biznesa prakses rezultātā jācieš skatītājiem.

Lai kompensētu neērtības, ko rada kanāla retranslācijas pārtraukšana, «Lattelecom» aizvietos TV3 ar kanālu «NTV Mir».

Par šo situāciju «Lattelecom» jau informējis Nacionālo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), kā arī nekavējoties informēs Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), aicinot aktīvi paust savu nostāju šajā jautājumā un arī no savas puses vērsties pie TV3, lai iestātos par skatītāju tiesībām redzēt šo  bezmaksas kanālu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 27.jūnijā likusi «Lattelecom» pārtraukt kanāla TV3 retranslēšanu interneta televīzijā, informēja «TV3 Latvia» pārstāve Marta Zandersone.

«TV3 Latvia» pārstāve klāsta, ka maijā uzņēmums informējis «Lattelecom», ka programmas «TV3» iekļaušana jaunajā maksas televīzijas pakalpojumā «Interneta televīzija» ir nelikumīga. Tā kā retranslācija netika pārtraukta, «TV3» vērsās tiesā.

www.lattelecom.tv

«TV3 Latvia» ģenerāldirektore Baiba Zūzena uzskata, ka patlaban, attīstoties tehnoloģijām, arvien aktuālāks jautājums kļūst par autortiesībām.

«Tā nav juridiska sīkumainība. Mums steidzami jānovērš iemesls tiesvedībām par autortiesību pārkāpumiem. Jaunu tehnoloģiju izmantošana nenozīmē, ka tajās var brīvi demonstrēt intelektuālu īpašumu. Esam ieinteresēti, lai mūs skatās pēc iespējas vairāk skatītāju sev visērtākajā veidā, bet vispirms jāsakārto autortiesības. Zināmāks piemērs autortiesību pārkāpumiem ir, kad, piemēram, privāti lietotāji savam videoklipam «Youtube» izmanto mūziku bez atļaujas. Tomēr šajā gadījumā pārkāpējs ir liela valstij piederoša kompānija, kura vēl par to pamanās iekasēt maksu no skatītāja,» atzīmē Zūzena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu