Mediji vaino biatlonistus mahinācijās ar ložu svaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/Scanpix

Ārvalstu mediji pauduši informāciju, ka pēdējo gadu laikā virkne biatlonistu sacensību apstākļos izmanto lodes ar paaugstinātu svaru, kas, kā uzskata eksperti, uzlabo šaušanas precizitāti spēcīga vēja apstākļos, informē Krievijas prese.

Tikmēr Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidents Annešs Besbergs šādu informāciju kategoriski noraidījis, apgalvojot, ka ložu svars tiek kontrolēts visaugstākajā līmenī.

«Pēdējā laikā ložu tehniskā kontrole ir tikai uzlabojusies. Esmu pārliecināts, ka nekādas mahinācijas nav notikušas - mēs visu kontrolējam,» Besberga teikto citē Krievijas televīzijas kanāls «Vesti».

«Ja runājam par reformu ložu maksimālā svara apmēros, šeit diskusijas notiek par miligramiem. Līdz ar to, pat ja reformas tiks pieņemtas, diez vai tās praksē jūtami ietekmēs biatlonistu šaušanu. Tie drīzāk ir centieni vienkāršot tehnisko reglamentu,» piebilda IBU prezidents.

Ārvalstu mediji, kas sākotnēji publiskoja informāciju par biatlonistu šmaukšanos, nav minējuši komandas, kuru pārstāvji eksperimentējuši ar ložu svaru.

«Svarīgs ir ne tikai lodes svars, bet arī tās ātrums un triecienspēks,» izcēlis Krievijas izlases galvenais treneris Valērijs Poļhovskis. «Ja vienkārši uztaisītu smagāku lodi, tā lidotu ar mazāku ātrumu un nekas nemainītos. Līdz ar to nepieciešams mainīt pašu lodi, kas jau ir vesela tehniskā izpēte.»

«IBU pārstāvji regulāri nāk pie komandām, ņem patronas un nodod tās pārbaudēm. Pārkāpuma gadījumā kāds iet uz ļoti lielu risku,» piebilda treneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu